До края на месец септември започва подмяната на уличното осветление в петте населени места в община Ботевград - Врачеш, Трудовец, Скравена, Новачене и Литаково. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов на днешния редовен брифинг с местните медии.
„Стартираме проекта за подмяната на уличното осветление в петте по-големи села в общината. Предстои демонтирането на 2 166 бр. стари улични лампи, доставката и монтажа на 2 413 светодиодни улични осветителна тела. Дейностите ще започнат още този месец - септември.“ – каза Иван Гавалюгов.
Документи по обявения от общината през пролетта на тази година подбор на фирма- изпълнител на обществената поръчка, бяха подадени от една фирма, това е „4С4 лайтинг“ ООД. Адресът й на управление е в София, но производствената база на дружеството е в Ботевград. Общото ценово предложение на производителя на ЛЕД осветителни тела е в размер на 826 613 лева без ДДС, при прогнозна обща стойност от 838 454,22 лв. без ДДС. Финансирането е по План за възстановяване и устойчивост на ЕС.
Графикът за демонтаж на старите и монтаж на новите лампи ще бъде уточнен с изпълнителя на заданието през следващата седмица.