Първите два отбора в класирането на английската Висша лига Челси и Ливърпул направиха едновременно грешни стъпки в 14-ия кръг, след като завършиха при нулеви равенства в домакинствата си.

Челси не успя да преодолее Нюкасъл, а Ливърпул - Фулъм. Въпреки това двата състава продължават да бъдат заедно начело в класирането с по 33 точки. Четвъртият в класирането - Арсенал, допусна поражение с 0:3 при гостуването си на Манчестър Сити. "Артилеристите" и Астън Вила, който има мач по-малко, са с по 23. На 3-а позиция е Манчестър Юнайтед с 24, който по-късно днес гостува на Астън Вила.

Попадение на Джо Коул беше отменено заради засада в домакинството срещу закъсалия Нюкасъл. Вратарят на "джордитата" Шей Гивън спаси първия удар на Флоран Малуда, но при добавката на Коул тъчреферът маркира засада. Гостите разчитаха основно на здрава защита, която в крайна сметка издържа, но и на контраатаки, в които герой беше ирландският полузащитник Деймиън Дъф. Това нулево равенство сложи край на серията на Челси от четири поредни шампионатни победи.

Кризата в Арсенал се задълбочи и с поражението от Манчестър Сити с 0:3, след като по-рано днес френският футболист Уилям Гала вече не е капитан и не е част от тима. Оттук нататък капитан на отбора ще бъде испанският вратар Мануел Алмуния.

Поражението е пето за отбора на Арсен Венгер в първенството и второ поред. Венгер пусна в игра доста от младите футболисти, за да тушира напрежението в отбора, породено от интервюто на Гала във "Франс Футбол".

Мениджърът Арсен Венгер просто е изритал играча, твърди Сън. В интервюто си Галас пък казва, че обстановката в съблекалнята не е както трябва и има футболист, срещу който са всички останали, но нито ръководството, нито треньорът е взел мерки.

Стивън Айрлънд откри за Манчестър Сити в края на първото полувреме, след като се възползва от грешка в защитата. Гаел Клиши и Микаел Силвестър не успяха да се справят с Бенжани Мварувари, който подаде на Айрлънд.

Десет минути след началото на втората част домакините стигнаха до втори гол, дело на Робиньо.Той прехвърли вратаря Алмуния след пас на Шон-Райт Филипс. Даниел Стъридж направи 3:0 в последната минута на мача от дузпа, отсъдена заради нарушение на Йохан Джуру.

Сток Сити се отскубна от зоната на изпадащите, след като надви с минималното 1:0 Уест Бромич, а Хъл Сити продължи успешната си серия след 2:2 като гост на Портсмут. Хъл Сити заема 6-о място в класирането с 22 точки. Отборът на Мидълзбро допусна неприятно домакинско поражение от Болтън с 1:3.