Треньорът по баскетбол на момчетата на "Балкан" Михаил Михайлов единствен оказа помощ на паднал в пропаст човек. Мъжът се опитвал да избута закъсалия си автомобил. Мишо видял как полетял към урвата и веднага слязъл в нея, за да го измъкне.

Това станало в събота на трийсетина километра преди Кюстендил. Застанал напряко на пътното платно тир блокирал изцяло  движението. Нямало нито КАТ, нито пътни машини, които да разчистват натрупания 13 см сняг. Това попречило на най-малките баскетболисти на "Балкан" - момчетата до 10 години, да отидат в Кюстендил и да изиграят предвидените по програма мачове от първенството на зона "Рила". Отборът се върнал обратно в Ботевград.

Преди месец Михаил Михайлов открито възнегодува от факта, че треньорите в "Балкан"  не си бяха получили заплатите за три месеца. След като оповести това публично, те веднага му били изплатени. Но от клуба започнали да го наблюдават под лупа. Нещо повече, дори се опитали да намерят човек на неговото място. Свързали се с работещия в Правец Георги Велчев да дойде на работа в "Балкан", но получили отказ..

В неделя, 23 ноември, но в Ботевград другият отбор, който води Мишо - момчетата до 14 години, постигнаха две победи - над "Металург" Перник с  83-21 и "Велбъжд 2002"  с 89-22.