На последната сесия на Общинския съвет в Етрополе трябваше да бъдат разгледани 28 точки.
Предварително отпаднаха и не бяха разгледани първа точка – предложение относно приемане на Наредба № 10 за символите, почетните знаци, отличията, званията и наградите на община Етрополе и точка 14 – предложение относно кандидатстване на община Етрополе по програма за развитие на селските райони – мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места”.
Беше включена допълнително т.29, касаеща прекратяване на процедурата за избор на ръководител на Медицински център № 1 поради липса на кандидати.
По всички разгледани въпроси бяха взети и съответните решения.
По две от точките в началото на сесията бяха приети Наредба № 2 за управление и стопанисване на общинските гори и предложението относно одобряване на насажденията от общински гори, които ще се предлагат на търгове с явно наддаване за предоставянето им за сечища по лесосечния фонд за 2009 година. Предвижда се в този фонд да влязат така наречените елитарна, възстановителна и отгледна сеч, както и местата, засегнати от пожарите през последните години.
Беше изменена Наредба № 13 за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги, които се предоставят от Общината.
Беше разгледано по-подробно състоянието на пътната мрежа в общината. Точно беше посочено поименно по селища и обекти състоянието на цялостната общинска пътна мрежа и се набелязаха мерките и точно какаво трябва да се извърши за коренното й подобряване.
Беше разгледано и състоянието на вододайните зони, водохващанията и състоянието на цялата мрежата до и в населените места. Отчете се, че каптажите, резервоарите и терените около тях са в лошо състояние. На много места в общината липсват огражденията на зоните за питейна вода, изкъртени са вратите на резервоарите и т.н.
За лошото състояние на вододайните зони в селата говориха и кметовете при отчетите, които представиха за своята работа за първата година от мандата им.
В отчетите се спомена и за уличното осветление в някои от селата. /На проблемите по селата ще отделим внимание в сайта ни в следващи дописки./
Сесията одобри направените командировъчни разходи на председателя на Общинския съвет за м.октомври в размер на 60 лева.
Накрая се реши да се прекрати процедурата по провеждане на конкурс за назначаването на ръководител на Медицински център № 1 поради липса на кандидати за длъжността.