Манчестър Юнайтед спечели с 3:0 гостуването си на втородивизионния Саутхемптън и се класира за четвъртия кръг на ФА Къп. Димитър Бербатов бе титуляр и игра през всичките 90 минути. Въпреки че не се разписа, той изигра много силен мач, като за пореден път демонстрира отличните си подавания. Капитанът на българския национален отбор на няколко пъти изведе великолепно свои съотборници на позиция за изстрел. В следващия кръг Бербатов ще излезе срещу бившия си отбор Тотнъм на "Олд Трафорд". Головете за "червените дяволи" отбелязаха Уелбек, Нани от дузпа и Гибсън. "Светците" останаха с човек по-малко в 36-ата минута, след като Мат Патерсън получи червен картон за нарушение срещу Неманя Видич.

Юнайтед не е отпадал от Купата на този етап от 1984 г., като днес записа 24-а поредна победа в третия кръг. Сър Алекс Фъргюсън даде почивка на доста основни играчи, като Кристиано Роналдо, невъзстановеният Рио Фърдинанд и Карлос Тевес, който е в Аржентина при роднините си, не бяха в групата, а Уейн Рууни влезе като резерва.

"Червените дяволи" доминираха през цялата среща и не оставиха съмнения в превъзходството си. Те поеха контрола върху срещата от самото начало и започнаха да създават положения пред вратата на противника. В 17-ата минута Бербатов изведе великолепно Нани, но ударът на португалецът бе отразен от вратаря на домакините Келвин Дейвис. Малко по-късно гостите откриха резултата. След ъглов удар, изпълнен от Нани, О`Шей стреля с глава, топката бе избита от Дейвис, отклони се от гредата и попадна на пътя на Дани Уелбек, който с глава я парти в мрежата. Малко по-късно Бербатов бе изведен от ляво и стреля, но ударът му бе блокиран.

След около половин час игра ново брилянтно подаване на българина не бе оползотворено. Той изведе елегантно Карик на отлична позиция, но английският национал се забави и страхотна намеса на Крис Пери предотврати попадение. В 36-ата минута всякаква интрига относно крайния победител приключи. Мат Петерсън влезе опасно в краката на Неманя Видич и Майк Райли му показа червен картон. Малко преди почивката Уелбек пропусна да удвои аванса на Юнайтед.

В началото на второто полувреме съдията отсъди спорна дузпа за гостите. След изпълнение на фаул от Нани бе отсъден наказателен удар за игра с ръка на Макголдрик, който бе в стената. Нани бе точен от бялата точка и направи резултата 0:2. Последва нов шанс за Уелбек, но отлично спасяване на Дейвис спаси Саутхемптън от трети гол. "Светците" стигнаха до една реална възможност да се разпишат, но нямаха сили за повече. В 63-ата минута на терена се появи Уейн Рууни и ситуацията стана още по-тежка за домакините. Първият шанс за Рууни дойде след извеждащо подаване на Бербатов. Английският национал обаче бе блокиран от Ланкашър. Малко по-късно след пробив на Рууни той намери българина, а той подаде към Гибсън, но младокът стреля над вратата. Девет минути преди края Бербатов изведе Рууни по лявото крило, той центрира и Дарън Гибсън отбеляза първия си гол за Манчестър Юнайтед.

САУТХЕМПТЪН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:3
0:1 - Уелбек (20)
0:2 - Нани (47-д)
0:3 - Гибсън (81)

САУТХЕМПТЪН: Дейвис, Джеймс, Пери, Ланкашър, Скасел, Смит (69 - Холмс), Макголдрик, Жилет (56 - Шнайдерлин), Сурман, Гобърн (56 - Маклагън), Патерсън

МАН ЮНАЙТЕД: Ван дер Сар, Г. Невил, Еванс, Видич, О`Шей, Нани, Андерсон, Карик (56 - Гибсън), Гигс (56 - Посебон), Уелбек (63 - Рууни), Бербатов

Стадион "Сейнт Мерис" - 31 901 зрители

Главен съдия: Майк Райли
Жълти картони: Скасел, Джеймс (Саутхемптън), Еванс, О`Шей (Ман Юнайтед)
Червен картон: Патерсън (Саутхемптън)