С невероятна игра на българския национален нападател Димитър Бербатов английският, европейски и световен клубен шампион размаза един от основните си конкуренти за титлата в Англия Челси и го победи с класическото 3:0 на своя "Олд Трафорд", като по този начин му нанесе сериозен удар по амбициите за шампионската титла. Капитанът на България Бербатов изнесе страхотен мач с екипа на "червените дяволи"и не загуби нито една топка в предни позиции, като направо побърка капитана на гостите Джон Тери, а в края на мача ознаменува отличната си игра с гол. Той засече от въздуха центриране на Кристияно Роналдо от пряк свободен удар за крайното 3:0. Преди това Видич бе открил резултата в полза на домакините, а Уейн Рууни бе удвоил преднината на Манчестър Юнайтед след центриране на Патрис Евра. Бербатов и съотборниците му направиха невероятен мач, като тотално надиграха по всички показатели противника си. Те вече са на пет точки от лидера в класирането Ливърпул и са с два мача по-малко от мърсисайдци.


Шампионите, които не показваха добра игра в последните си мачове, изригнаха в най-точния момент и направо отвяха Челси, играл достойно в първата част и сринал се след почивката. И през първото полувреме повечето положения за гол бяха в полза на Манчестър Юнайтед, но по-голямата част от 45-те минути бяха равностойни, като Челси изпусна контрола в последните минути, когато бе изкована и победата за "червените дяволи".

Бербатов и Рууни унищожиха Челси след почивката, като българският нападател не сбърка топка в половината на съперника. Той бе мозъкът на прекрасните контраатаки на "червените дяволи", които използваха отлично пространствата в отбраната на хвърлилия се да обръща мача Челси.

Манчестър Юнайтед поведе в резултата в 46-ата минута. Изключително важното попадение за домакините реализира централният бранител Неманя Видич. Той простреля Петер Чех с глава, след като Гигс центрира от корнер, българският нападател Димитър Бербатов игра с глава и отклони топката към него, за да стреля той непокрит на далечната греда. Преди това реферът Хауърд Уеб отмени гол на Кристияно Роналдо с глава отново след центриране на Гигс от корнер. Ситуацията бе много спорна, след като не стана ясно дали реферът е дал сигнал за заучено положение изпълнено от домакините чрез Рууни и Гигс. На два пъти пък домакините претендираха за дузпа, след игра с ръка на Ашли Коул и Джон Тери. В първата ситуация съдията отсъди фаул на границата на наказателното поле, а при играта с ръка на Тери подмина протестите на играчите в червено.

Второто попадение, което тотално реши мача, падна в 62-ата минута. Кристияно Роналдо пусна страхотна пета към Патрис Евра, който центрира в наказателното поле и там Уейн Рууни с удар от 5-6 метра прониза Чех. След този гол гостите се отчаяха и Манчестър Юнайтед можеше да стигне до още няколко попадения. Шутове на Кристияно Роналдо минаваха на сантиметри от вратата. В 87-ата минута обаче логичното се случи и след заучена комбинация при изпълнение на пряк свободен удар, Бербатов се измъкна от отбраната на Челси и засече центриране на Кристияно Роналдо от фаул за крайното 3:0.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЧЕЛСИ 3:0 (1:0)
1:0 - Видич (45+1)
2:0 - Рууни (62)
3:0 - Бербатов (86)
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Ван дер Сар, Невил, Видич, Еванс, Евра (64-О'Шей), Роналдо, Флетчър, Гигс (80-Карик), Парк, Бербатов, Рууни
ЧЕЛСИ: Чех, Босингва (68-Белети), Карвальо, Тери, А. Коул, Микел, Джо Коул, Лампард, Балак, Деко (46-Анелка), Дрогба
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Роналдо, Парк (Ман Юнайтед); Босингва, Лампард, Карвальо, Тери (Челси)
СЪДИЯ: Хауърд Уеб
СТАДИОН: "Олд Трафорд", 75 455 зрители