Кметът Георги Георгиев проведе среща с работодатели от Ботевград. На поканата на градоначалника се отзоваха представители на фирмите “ВОП”, “Окто 7”, “Булсан”, “Бовис”, “Барези”, ЕПИК и “Биовет”. Основната тема на дискусията бе свързана с глобалната финансова криза и как тя се отразява върху бизнеса в Ботевград. Кметът Георгиев призова работодателите да не освобождават хора, които са жители на нашата община. От своя страна представителите на фирмите споделиха своите виждания по този въпрос. Общото в изказванията на всички бе, че на този етап кризата не се отразява сериозно върху дейността на предприятията. Работодателите споделиха с Георги Георгиев, че имат изготвени антикризисни планове, в които не се предвиждат съкращения, а намаляване на работното време на ангажираните лица. Представителите на фирмите увериха градоначалника, че ако се наложи да бъдат извършени съкращения, те няма да засегнат хората от Ботевград, а предимно външния персонал.

По време на дискусията станя ясно, че предимно в строителния бранш се налага да се наемат работници от други общини. В тази връзка кметът Георгиев обясни, че тази година общината ще вложи около 10 000 000 лв. в изграждане и ремонт на общински обекти. “Едно от важните изисквания към кандидатите за изпълнители ще бъде да предоставят работа на хора от нашата община” – заяви градоначълникът.
 
На срещата с кмета на общината не се отзова представител на фирма “Грамер”. От завода са обяснили, че целият мениджърски екип е ангажиран с неотложна работа и по тази причина няма да присъства негов представител.

В близките дни градоначалникът ще проведе индивидуална среща с Петър Василев – пълномощник на управителя на ЕПИК Груп Жил Бернар. Петър Василев също не дойде на днешната среща заради служебни ангажименти. ЕПИК се представляваше от служител на отдел “Човешки ресурси”, който не участва в дискусията.