Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов собственоръчно качи Манчестър Юнайтед на върха във Висшата лига за пръв път от началото на този сезон, след като с гол в 90-ата минута дари победата на своя отбор при визитата на Болтън. Нашият национал прати топката в мрежата на Якселайнен след центриране на Карлос Тевес и с това за кой ли път доказа важността си за тима на английския, европейски и световен клубен шампион. Това е първото попадение на Бербатов далеч от "Олд Трафорд" във Висшата лига откакто е в "червените дяволи". Манчестър Юнайтед постави и рекорд в историята на Висшата лига, след като за десети пореден мач не допусна гол в своята врата. Това е петата поредна победа на възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън и четвърта с по 1:0.

Болтън опита да приложи тактиката си, с която миналата година победи шампионите на своя "Рийбок Стейдиъм" и да измъкне някоя точка от тях, но късметът им изневери в 90-ата минута, когато Тевес центрира отляво и Бербатов от упор разстреля Яскелайнен. До този момент финландският страж бе спасил всичко, което играчите на шампиона успяха да измислят, но бе безпомощен при изстрела с глава на Бербо.

Така въпреки отсъствието на половината си титулярна отбрана в лицето на Патрис Евра и Рио Фърдинанд и без един от най-важните си футболисти в лицето на Уейн Рууни, Манчестър Юнайтед продължи да трупа точков актив по пътя си към 18-а титла на Англия и рекордна 11-а от Премиър лийг.

БОЛТЪН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:1 (0:0)
0:1 - Бербатов (90)
БОЛТЪН: Яскалайнен, Стейнсон (84-Пуйгрение), Кейхил, О'Брайън, Самюъл, Дейвис, Башам, Муамба, Гарднър, Тейлър, Макукула (Обадей)
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Ван дер Сар, Невил, Видич, Еванс, О'Шей, Андерсон (69-Скоулс), Карик, Флетчър (69-Гигс), Роналдо, Тевес, Бербатов
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Макукула (Болтън); О'Шей (Манчестър Юнайтед)
СЪДИЯ: Андре Маринър
СТАДИОН: "Рийбок Стейдиъм"