Студентски организации се изпокараха помежду си и се обвиниха в нелегитимност по време на срещата на Националното представителство на студентските съвети в УНСС. По думите на председателя на националното представителство Георги Илиев протестите в София не са били национални, защото са организирани от членове на неправителствени организации.

Председателят на Националното представителство Георги Илиев обвини един от лидерите на студентските протести Румен Захариев от „СРОКСОС" , че многократно се е кандидатирал за председател на Студентски съвет, но неговите колеги са отхвърляли кандидатурата му: „Ние не искаме евтина реклама, от която някои хора се възползват. Те не са избирани с гласуване. Те са регистрирали неправителствена организация. Един от студентските лидери – Румен Захариев два пъти кандидатства за член на Студентски съвет. В собствената си специалност и двата пъти от трима кандидати е на трето място”.

От своя страна Румен Захариев заяви пред Дарик, че целта на срещите на ръководството на Студентските съвети е да се хвърлят лични нападки към организаторите на протестите: „Това ми намирисва на подшушнато и подплатено действие на определени лица”.

Взаимно се обвинявате, но и те, и вие не казвате кой седи зад тези подстрекателства?

„Лично аз нямам нищо общо с никоя партия. Разбрахме, че г-н Драгомир Стефанов е бил няколко години в СДС. На 28-ми ще е следващият национален протест”.

От националното представителство на Студентските съвети заявиха, че те няма да подкрепят предстоящия протест.