Ливърпул изпусна нови решителни точки в борбата за титлата в Англия, след като завърши наравно 1:1 при гостуването си на Уигън. Мърсисайдци отново, както в двубоя с Евертън миналата седмица, пропиляха преднината си от един гол в самия край на мача. Йоси Бенаюн изведе доскорошния лидер в класирането на Висшата лига напред в резултата в 41-ата минута, но Ахмед Хосам Мидо от дузпа отне трите точки на Рафаел Бенитес и водения от него тим. В 90-ата минута пък Уго Родайега уцели греда, с която можеше съвсем да погребе шансовете на Ливърпул да се бори за трофея, който вече 19 години се изплъзва от ръцете му.
Преди почивката Ливърпул имаше териториално предимство и създаде повечето голови положения. Фернандо Торес удари греда, след центриране на Стивън Джерард и удар с глава, а Лукаш Лейва изпусна от няколко метра да се разпише останал сам в наказателното поле, стреляйки безумно встрани от вратата. "Червените" обаче доминираха срещата и очаквано в 41-ата минута поведоха в резултата. Хавиер Маскерано откри Йоси Бенаюн с отличен пас между бранителите на Уигън, а израелецът елегантно преодоля Полит, за да вкара от малък ъгъл и да изведе гостите напред в резултата. До края на полувремето Стивън Джерард можеше да удвои, но ударът му отдалеч от пряк свободен удар премина на няколко сантиметра над очертанията на вратата.

Излезли напред в резултата гостите опитаха да задържат преднината си през втората част, а техният мениджър Рафаел Бенитес извади в хода на полувремето звездите си Торес и Джерард. За втори пореден кръг обаче това спестяване на силите за предстоящите двубои изигра лоша шега на испанския специалист. В 83-ата минута неговият любимец Лукаш Лейва сбърка фатално и срита през краката Райън Тейлър, който побърза да се строполи в наказателното поле и да изработи дузпа за своя отбор. От бялата точка дебютантът Ахмед Хосам Мидо разстреля Рейна и изравни резултата. Хвърлили се напред да търсят нов гол, с който да си върнат преднината, Ливърпул се оголиха и можеха да бъдат наказани в 90-ата минута, когато друг дебютант за Уигън Уго Родайега стреля в гредата от пряк свободен удар.

С ремито Ливърпул получи ново кроше по лицето на амбициите си да преследва титлата и вече дори се намира на третото място в класирането, като изоставането от лидерите Манчестър Юнайтед може да нарастне на пет точки, ако шампионите вземат домакинството си на Фулъм.

УИГЪН - ЛИВЪРПУЛ 1:1 (0:1)
0:1 - Бенаюн (41)
1:1 - Мидо (83-д.)
УИГЪН: Полит, Мелхиот, Шарнер, Бойс, Фигероа, Де Ридер (64-Кумас), Браун, Тейлър (80-Камара), Карърмол, Мидо, Заки (77-Родайега)
ЛИВЪРПУЛ: Рейна, Арбелоа, Карагър, Шкъртел, Ф. Аурелио, Лукаш, Маскерано, Бенаюн (75-Каут), Джерард (84-Кийн), Бабел, Торес (72-Риера)
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Фигероа (Уигън)
СЪДИЯ: Фил Дауд
СТАДИОН: "JJB Stadium", 21 237 зрители