Ливърпул за втори пореден път в рамките на седмица шокира света на футбола. В един мач, който безспорно ще остане в класиката на английския футбол, възпитаниците на Рафаел Бенитес завършиха 4:4 с Арсенал, като и двата отбора представиха невероятно шоу в 33-ия кръг на английската Висша лига. По този начин мърсисайдци излизат на първо място в класирането, но вероятно само за 24 часа, тъй като са с равни точки с Манчестър Юнайтед, който има и два мача по-малко. Андрей Аршавин вкара феноменалните четири гола на "Анфийлд", но хората на Бенитес намираха сили да се върнат в мача, за да измъкнат точката. Така Ливърпул остава в борбата за титлата, а Арсенал демонстрира, че неслучайно е непобеден през 2009 година в Англия.

В невероятния мач на "Анфийлд" зрителите бяха хвърляни в най-различни емоции от 22-мата на терена. Аршавин демонстрира невероятната си класа, като вкара се възползва от всички открили му се ситуации и вкара голове с всеки един свой удар към вратата. Ливърпул пък за пореден път изнесе невероятно шоу в атака, като освен четирите гола, дело на Йоси Бенаюн и Фернандо Торес (по два), домакините можеха да отбележат още попадения, но Фабиански спаси поне още четири чисти голови положения пред собствената си врата.

Ливърпул сякаш бе загубил титлата в 90-ата минута, когато Аршавин със своя четвърти гол направи резултата 3:4. Възпитаниците на Бенитес обаче за кой ли път демонстрираха прословутия си дух и успяха да се върнат в мача и да вкарат за 4:4 в 93-ата минута.