Лидерът в Примера Барселона прекъсна серия от десет поредни победи за първенство при гостуването си на Бетис в мач от 23-ия кръг, приключил при 2:2. Домакините дръпнаха с 2:0 след попадения на Меи (18) и Марк Гонсалес (25). Двата гола за каталунците реализира Самуел Ето (45 и 84). Като цяло "синьо-червените" тотално надиграха съперника през втората част, но не успяха да спечелят. Въпреки ремито "лос кулес" имат аванс от 13 точки пред втория Реал Мадрид преди утрешния двубой на "белите".

Наставникът на Барса Пеп Гуардиола остави на пейката звездите Лионел Меси и Тиери Анри, а в защита поради контузия се лиши от капитана Пуйол и двойка бранители застанаха младите Пике и Касерес. Още в третата минута защитата на "блаугранас" се пропука и Рикардо Оливейра направи невъзможното, като не вкара от метър и половина само срещу Касерес. В шестата минута Ето'о получи хубаво подаване в наказателното поле, но не овладя топката. Отскочилата топка попадна в Шави, който от 18 метра стреля силно на сантиметри встрани. В десетата минута централният бранител на "вердибланкос" Хуанито трябваше да напусне контузен и така домакините заиграха без трито си титулярни защитници.

Привидно Барса наложи темпото си на игра, но севилци продължиха да атакуват опасно. В 18-ата минута след изпълнение на корнер Меи надскочи Бускетс и с глава отбеляза за 1:0. След попадението каталунците трудно организираха играта си, а в 25-ата минута допуснаха нова фрапантна грешка в защита. Опитният Марк Гонсалес беше оставен сам при центриране, овладя топката на гърди и с хубав диагонален удар удвои резултата.

В следващите минути най-деен за Барса беше Андрес Иниеста, който оперираше по десния фланг. В 29-ата минута испанският национал навърза четирима в наказателното поле, но в решаващия момент изгуби контрол над топката. Три минути по-късно "осмицата" даде голов пас към Ето'о, но камерунецът от три метра не можа да насочи топката. Барса натисна силно, като най-активният футболист Иниеста лесно влизаше в наказателното поле. В 45-ата минута Андрес нахлу за пореден път и беше повален от Лима. При преплитането на колената защитникът на Бетис получи контузия. Ето'о сгреши от бялата точка срещу изпитания на дузпи Рикардо, но при добавката намали резултата.

В 50-ата минута гол на Бетис беше отменен заради явна засада. Положението обаче показа колко са опасни севилци на контраатака. В ответната акция Самуел Ето'о се освободи от защитник, но сам срещу вратаря от десетина метра стреля покрай гредата. Три минути по-късно Емана излезе сам срещу Валдес след технично разиграване, но стражът улови топката. В 57-ата минута в игра за Барса влезе "тежката артилерия" за обръщане на резултата - Меси и Анри. Последва канонада от акция в "синьо-червено" и рядка игра в атака на домакините.

Всички показатели бяха с традиционно гръмко превъзходство за Барселона, но дори изравнителният гол не падаше. В 72-рата минута Иниеста и Ето'о направиха двойно подаване, но испанецът стреля малко встрани. Секунди по-късно Рикардо Оливейра беше изведен прекрасно сам срещу Валдес, но бразилецът не можа да излъже вратаря и да затвърди успеха. В 82-рата минута Пике стреля от шест метра, но вратарят Рикардо отрази шута. В 84-ата минута Самуел Ето'о все пак изравни, след като се пребори с трима бранителя и би неспасяемо за стража от 15 метра в диагоналния ъгъл.  До края Бетис се бранеше масирано и успя героично да устиска точката за крайното 2:2.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

БЕТИС - БАРСЕЛОНА - 2:2
1:0 - Меи (18)
2:0 - Гонсалес (25)
2:1 - Ето'о (45)
2:2 - Ето'о (84)