Българският национал Димитър Рангелов донесе победата с 2:1 на своя Енерги (Котбус) над Вердер (Бремен) в мач от 21- ия кръг на Бундеслигата. Бившият стрелец на Славия престоя на терена през всичките 90 минути, като успя да отбележи победното попадение в последната минута на срещата и с това донесе нови ценни три точки в борбата за оцеляване на своя тим. Този гол бе под номер 6 за Рангелов през този сезон в германския елит.

Мачът започна обещаващо, като домакините показаха, че няма да играят ролята на аутсайдер в тази среща. Още в деветата минута добра комбинация между нападателната двойка на Енерги - Рангелов и Юла – изведе капитанът Ервин Скела на стрелкова позиция, но той пропусна. Гостите отговориха с хубав удар от фаул на бразилската звезда Диего, който обаче бе спасен с вещина от Тремел. До почивката момчетата на Боян Прашникар владееха изцяло инициативатана терена, но така и не успяха да отбележат, като с пропуски се отличиха отново Скела и Рост.

Втората част започна отлично за гостите, като те успяха да поведат още в първата си атака. Португалският таран Уго Алмейда бе оставен непокрит в наказателното поле и без проблеми отбеляза с глава след центриране на Фритц отляво. Това попадение обаче не стъписа домакините и само 5 минути по-късно те успяха да изравнят. Автор на гола стана Ивица Илиев, който проби именно от зоната на Фритц и с прецизен удар направи безпомощен вратаря Кристиан Вандер. Въпреки този гол постепенно гостите овладяха инициативата в срещата и атаките към вратата на Тремел зачестиха. На два пъти Алмейда бе близо до попадение, но ударите му с глава не намериха целта. Диего и Налдо пък пропуснаха две възможности да се разпишат от пряк свободен удар. Мачът вървеше към логично равенство, когато на сцената се появи Димитър Рангелов. Той бе изведен отлично от Рост и останал очи в очи с Вандер не пропусна да увенчае добрата си игра с победно попадение в тази среща. Този успех изкачи тима на Енерги над чертата с актив от 20 точки – с една повече от 16-ия Бохум.

ЕНЕРГИ (КОТБУС) - ВЕРДЕР (БРЕМЕН) 2:1
0:1 Алмейда (46)
1:1 Илиев (51)
2:1 Рангелов (90)

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Бауман (В), Фритц (В), Бьониш (В)

СЪДИЯ: Марк Зееман

СТАДИОН: "Щадион дер Фройндшафт", 16 000 зрители