Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов вкара невероятен гол със задна ножица за своя клубен тим Ман Юнайтед в двубоя срещу Съндърланд при равенството на шампионите 2:2 с "черните котки" на собствен терен. Нашият сънародник изравни резултата след много слабо първо полувреме за "червените дяволи". Той засече от въздуха центриране на Джон О'Шей и прати топката неспасяемо в левия ъгъл зад Крейг Гордън. Дарън Бент откри резултата за гостите в 7-ата минута, а възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън почти нямаха опасно положение до края на първото полувреме. В 53-ата минута обаче Бербатов изравни резултата с ювелирното си изпълнение. Само няколко минути по-късно обаче Кениуайн Джоунс отново изведе гостите напред с глава след центриране на Анди Рийд. При неговото попадение обаче останаха сериозни съмнения за фаул срещу вратаря. Малко по-късно пък гостите останаха с човек по-малко след като Киърън Ричардсън разкара топката след фаул и бе изгонен за втори жълт картон.

В самия край на мача домакините наложиха невероятен натиск и направо вкараха съперника си в неговото наказателно поле, като това нямаше как да не даде резултат. В 92-ата минута Патрис Евра стреля и Антън Фърдинанд си заби топката в собствената си врата. До края оставаха още две минути и гостите буквално се наредиха на голлинията, чакайки атаките на Манчестър Юнайтед, но до края на двубоя трети гол не падна.

Двубоят започна кошмарно за шампионите, след като още в 7-ата минута Дарън Бент изведе тима на Стийв Брус напред в резултата. Английският нападател получи топката от Лий Катърмол, напредна и с прекрасен удар по тревата от границата на наказателното поле препарира Бен Фостър. До края на полувремето домакините така и не намериха вдъхновение да изравнят резултата, или дори да стигнат до някакво по-опасно положение пред вратата на Крейг Гордън.

Втората част обаче започна по съвсем различен начин и Манчестър Юнайтед бе много по-активният отбор на терена. Атаките към вратата на Гордън започнаха да се редят една след друга и в 51-ата минута Бербатов изравни резултата с невероятно изпълнение, засичайки центриране на О'Шей.

Съвсем бързо обаче гостите върнаха преднината си със скандален гол. Кениуайн Джоунс комбинира с Анди Рийд, който центрира в наказателното поле и налуващият в него тринидадец прати топката в мрежата, помитайки по пътя си излизащия да пресече паса Фостър. Въпреки протестите на сър Алекс Фъргюсън и щаба му обаче попадението бе признато.

От този момент насетне реферът бе основно действащо лице на терена. Домакините имаха претенции и за дузпа за нарушение срещу Валенсия в наказателното поле, а малко след това гостите останаха с човек по-малко заради червен картон на Ричардсън, който пък претендираше, че не е разкарвал топката, а просто е опитал да я върне към мястото, от което трябва да се изпълни фаул.

В последните минути домакините навряха съперника в неговото наказателно поле и стигнаха до изравняване, благодарение на автогола на брата на техния бранител Рио Фърдинанд - Антън. Евра стреля мощно отляво, но топката излизаше в аут, когато Фърдинанд реши да протегне крак и да я бодне в собствената си мрежа. До края на мача шампионите може би заслужаваха и победата, но гостите успяха на два пъти да изчистят топката от голлинията, при единия случай след шут на Бербатов