Без Димитър Бербатов Манчестър Юнайтед спечели трофея "Карлинг къп", след като победи с 4:1 след дузпи Тотнъм на финала на надпреварата. Капитанът на българския национален отбор не попадна в групата за срещата, в която неговият тим се наложи при дузпите над лондончани. Пропуски за възпитаниците на Хари Реднап направиха Джейми О'Хара, чието изпълнение бе спасено от Бен Фостър и Дейвид Бентли, стрелял встрани от вратата. За Манчестър Юнайтед пък нито един футболист не сгреши от бялата точка и това закономерно донесе трофея на "червените дяволи". Това е второ отличие за Димитър Бербатов, откакто премина на "Олд Трафорд" и втори турнир като цяло, в който той не взе участие в нито един мач.

Шампионите на Англия, Европа и света не включиха в игра няколко основни фигури като Бербатов, Рууни и Ван дер Сар, а други като Гигс и Видич бяха оставени на пейката и това оказа голямо влияние върху гонещия пълно разчистване на всички трофеи на местно и международно ниво тим. През всичките 120 минути "червените дяволи"  не успяха да наложат играта си, с която разбиха част от противниците си до момента през сезона. Въпреки това те сътвориха повечето чисти голови положения пред вратата на противника си, като опасни удари отправиха Тевес с технично изпълнение с пета, Евра в продълженията и Кристиано Роналдо, треснал дясната греда на вратата на Гомеш в 93-ата минута на двубоя.

Лондончани, които защитаваха титлата си от миналия сезон, пробваха всичко по силите си да вкарат гол, който в този мач можеше да се окаже решаващ. Преди почивката те стигнаха до няколко опасни слизания на Ленън, Чорлука и Зокора по десния фланг, но техните центрирания не бяха продуктивни. Най-чистите положения пред вратата на Бен Фостър пропуснаха Дарън Бент в редовното време и Аарън Ленън в продълженията. Особено опасно бе положението на крилото Ленън, който стреля по диагонала от 15-ина метра, но Фостър отрази удара му.

При дузпите Гигс, Тевес, Роналдо и Андерсон не сгрешиха, като хладнокръвно реализираха дузпите си, докато за Тотнъм пропуснаха Джейми О'Хара и Бентли и по този начин точното изпълнение на Ведран Чорлука се оказа само почетно за лондончани, които трябваше да се примирят с поражението си.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ТОТНЪМ 4:1 (след дузпи, 0:0 в редовното време и продълженията)

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Фостър, О'Шей (76-Видич), Еванс, Фърдинанд, Евра, Роналдо, Гибсън (91-Гигс), Скоулс, Нани, Тевес, Уелбек (56-Андерсон)
ТОТНЪМ: Гомеш, Чорлука, Доусън, Кинг, Асу-Екото, Ленън (102-Бентли), Джинас (98-Бейл), Зокора, Модрич, Бент, Павлючнко (65-О'Хара)
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: O'Шей, Роналдо, Скоулс (Ман Юнайтед)
СЪДИЯ: Крис Фой
СТАДИОН: "Уембли", 88 217 зрители
Носителите на Купата на Лигата в Англия за последните 10 години:
1999 Тотнъм
2000 Лестър   
2001 Ливърпул
2002 Блекбърн
2003 Ливърпул
2004 Мидълзбро    
2005 Челси  
2006 Манчестър Юнайтед
2007 Челси  
2008 Тотнъм    
2009 Манчестър Юнайтед