Димитър Бербатов записа цял мач при победата на неговия Манчестър Юнайтед в гостуване на Мидълзбро с 2:0. Българският нападател не успя да се разпише, но действа много хитро при първия гол за „Червените дяволи". Успехът позволи на него и съотборниците му да запазят спокойствие на върха във Висшата лига, докато в Боро ще трябва да хвърлят всичко в оставащите мачове, за да имат шанс да оцелеят в елита.

Мидълзбро започна по-силно мача, оказвайки натиск в първите 15-ина минути. В 20-ата минута домакините пропуснаха да поведат. Бившият нападател на Арсенал Жереми Алиадиер беше изведен отдясно в наказателното поле, напредна и стреля по земя, но Бен Фостър спаси, избивайки с крак.

„Червените дяволи" достигнаха първи до гол, дело на Райън Гигс в 24-ата минута. Уелският ветеран завърши атака подета от Неманя Видич и преминала през младока Федерико Македа. Крилото стреля по земя в долния десен ъгъл без да остави никакъв шанс на Брад Джоунс.

Второто полувреме започна с превес за Манчестър Юнайтед, който се материализира в 51-ата минута. Рууни изведе Джи-Сун Парк на удобна стрелкова позиция и южнокореецът със силен нисък удар удвои преднината на „Червените дяволи". 

Мениджърът на домакините Гарет Саутгейт предприе двойна промяна в търсене на положителен развой. В 55-ата минута той пусна халфа Дигар и нападателя Афонсо Алвеш. В същата минута първа смяна предприе и Алекс Фъргюсън. Записалият първи двубой, като титуляр във Висшата лига Федерико Македа отстъпи мястото си на Карлос Тевес.

Бербатов и компания контролираха развоя на двубоя, снижавайки чувствително темпото. Играчите на Боро така и не намериха начин да притиснат отбраната на „Червените дяволи" и да застрашат опасно Бен Фостър. Българският нападател Бербатов беше доста активен, като на моменти се връщаше и до наказателното поле на своя отбор, за да поеме топката.

Опитът на Манчестър Юнайтед беше напълно достатъчен преднината да бъде задържана до последния съдийски сигнал на Марк Холси при резултат 2:0.


Мидълзбро - Манчестър Юнайтед 0:2 (0:1)

0:1 Гигс (24 мин)
0:2 Парк (51)

Мидълзбро: Джоунс, МакМаон (55 мин - Дигар), Уитър, Хут, Хойт, О`Нийл (70 - Емнес), Санли, Бейтс, Даунинг, Кинг (55 - Алвеш), Алиадиер

Манчестър Юнайтед: Фостър, О`Ший, Видич, Евънс, Евра (78 - Рафаел), Парк( 74 - Нани), Скоулс, Гигс, Рууни, Бербатов, Македа (55 мин - Тевес)


Жълти картони: Хут (М); Македа (МЮ)

Съдия: Марк Холси
Стадион: „Ривърсайд"