Манчестър Юнайтед продължи да бъде безгрешен, записвайки 10-а поредна победа във Висшата лига. "Червените дяволи" победиха Блекбърн с 2:1 на "Олд Трафорд". Уейн Рууни откри резултата в 23-ата минута след отлично подаване на Нани. Роке Санта Крус обаче изравни след отлична атака на гостите. Това бе първото попадение, което тимът на Алекс Фъргюсън допусна след 14 поредни срещи и 1377 без допуснат гол в първенството. Едвин ван дер Сар обаче не прекъсна рекордната си серия, тъй като не попадна в групата. През второто полувреме Кристиано Роналдо донесе победата на Юнайтед след прецизен удар от фаул. Блекбърн пропусна на няколко пъти прекрасни възможности за гол и игра отлично до 80-ата минута. Гостите можеха спокойно да си тръгнат с нещо повече от почетна загуба, но нямаха късмет.

Димитър Бербатов игра през всичките 90 минути, като участва в повечето атаки на "червените дяволи". Капитанът на българския национален отбор можеше да се разпише три минути преди края, когато Рууни центрира прекрасно, но ударът на българина с глава мина малко над вратата.

След този успех Юнайтед вече има преднина от осем точки на върха, тъй като вторият Ливърпул играе утре срещу Манчестър Сити.

Сър Алекс Фъргюсън заложи на централна двойка в защитата в лицето на Рио Фърдинанд и Джони Еванс, тъй като се очаква двамата да играят във вторник срещу Интер, защото Неманя Видич е наказан за първия мач срещу италианците. Еванс обаче бе сменен през второто полувреме от Видич, най-вероятно поради контузия. Рууни пък се завърна в титулярния състав, като си партнираше с Бербатов на върха на атаката.

"Червените дяволи" започнаха силно и организираха няколко опасни атаки в началото, като удар на Пол Скоулс мина близо до лявата греда. В 17-ата минута след центриране на Кристиано Роналдо защитник на Блекбърн изби пред крака на Майкъл Карик, а след добавката на Евра топката прелетя опасно близо до вратата. След натиска на домакините логичното се случи в 23-ата минута, когато подаване на Нани не бе спряно от Райън Нелсън и Рууни без проблеми прати топката покрай Робинсън за 1:0.

След гола гостите се изнесоха в по-предни позиции и в 32-ата минута успяха да изравнят. Грешка на Нани в центъра позволи на Ойер да организира атака и холандецът изведе прекрасно Санта Крус, който елегантно преодоля Фърдинанд и Кужчак, изравнявайки резултата. След като поведе в резултата Юнайтед много намали темпото и не успя да си върне ритъма до края на полувремето. В самия край на първата част обаче гол на Джони Еванс бе отменен. Бранителят прати топката в мрежата с удар с глава след ъглов удар, но съдията видя нарушение.

След почивката играта стана още по-открита. Още в началото Роналдо стреля опасно, а в ответната атака Блекбърн бе близо до гол. В 58-ата минута прекрасен удар на Педерсен бе избит от Кужчак. Малко преди това Кристиано Роналдо получи жълт картон за симулация, а на повторенията се видя, че преди това е изритал Гаел Живе без топка, за което можеше да получи още един картон и да бъде изгонен. Португалецът обаче донесе победата на Юнайтед в 60-ата минута. Той изпълни великолепно пряк свободен удар и Пол Робинсън не успя да реагира. Малко преди попадението Райън Нелсен бе изведен от ляво и стреля в гредата, а при добавката Ел Хаджи Диуф уцели Кужчак от великолепна позиция.

Димитър Бербатов получи жълт картон, след като не прецени едно влизане в Стивън Уорнък. В 66-ата минута имаше още една спорна ситуация в мача. Мортен Гамст Педерсен се откъсна от Рафаел и излезе сам срещу вратаря, Рафаел го задържа с ръка в наказателното поле, но съдията Хауърд Уеб си замълча.

Последваха още няколко добри атаки на гостите и изстрели, но те не застрашиха сериозно вратаря на Манчестър Юнайтед. В последните 10 минути пък "червените дяволи" доминираха и пропуснаха на три пъти да вкарат нов гол. Роналдо, Рууни и Бербатов организираха великолепно няколко контраатаки, като при една от тях удар на българина с глава мина малко над вратата.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - БЛЕКБЪРН 2:1
1:0 - Рууни (23)
1:1 - Санта Крус (32)
2:1 - Роналдо (60)