Шампионът на Англия, Европа и света Манчестър Юнайтед продължава уверено да върви към прибирането на всички възможни купи през този сезон, като последната му жертва бе лондонският Фулъм. "Котиджърс" бяха отвяти с 0:4 от възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън само за 50 минути, при това без звездите на "червените дяволи" Димитър Бербатов и Кристиано Роналдо. Капитанът на българския национален отбор не се появи на терена, макар да бе на скамейката, а Роналдо изобщо не попадна в групата за мача, след като двамата бяха запазени за мача с Интер от Шампионската лига в сряда. Попаденията за Манчестър Юнайтед реализира резервата на Бербатов Карлос Тевес преди почивката в 20-ата и 35-ата минута, както и Рууни в 50-ата. Това позволи на мениджъра на гостите Фъргюсън отново да даде шанс на младите Еванс, Екърсли и Уелбек да се появят в игра. Крайното 4:0 в полза на гостите оформи Парк Джи-Сун в 81-ата минута.

Домакините опитаха да се противопоставят на своя именит съперник, но нямаха нужната класа и спортен шанс да го направят. Преди първото попадение на Тевес те на няколко пъти можеха да открият резултата, но Видич изби от голлинията удар на Анди Джонсън, а Ван дер Сар спаси след изстрел с глава на Клинт Демпси.

В 20-ат минута Карлос Тевес откри резултата с глава, след като Пол Кончески се размина с топката при опит да изчисти удар на Видич след изпълнение на корнер. В 35-ата минута отново аржентинският национал бе в прегръдките на съотборниците си, след като с красив удар от 20-ина метра разстреля Марк Шварцър за 0:2. Само пет минути след подновяването на играта за втората част Уейн Рууни направи резултата класически с нов гол извън наказателното поле. Той получи топката от Андерсон и с мощен удар я прати в мрежата зад Шварцер.

След третото попадение за гостите Фъргюсън включи в игра младите Екърсли и Уелбек, а останалите му звезди намалиха оборотите. Въпреки това гостите стигнаха до четвърто попадение, след като Парк получи топката след грешен пас на Золтан Гера, напредна в наказателното поле и с диагонален удар с десния крак оформи крайното 0:4. Така Ман Юнайтед чака жребия за полуфиналите на един от петте турнира, които се стреми да спечели през този сезон.

ФУЛЪМ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:4 (0:2)
0:1 - Тевес (20)
0:2 - Тевес (35)
0:3 - Рууни (50)
0:4 - Парк (81)
ФУЛЪМ: Шварцър, Пантсил, Хангеланд, Хюз, Кончески, Дейвис, Етуху, Мърфи (57-Дакур), Демпси, Замора (67-Гера), Джонсън (60-Камара)
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Ван дер Сар, О'Шей (52-Екърсли), Фърдинанд (46-Еванс), Видич, Евра, Флетчър, Карик, Андерсон, Парк, Рууни (64-Уелбек), Тевес
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Пантсил, Дакур (Фулъм)
СЪДИЯ: Майк Дийн
СТАДИОН: "Крейвън котидж"