Парламентарната група на Коалиция за България предлага да бъде създадена временна анкетна комисия, която да бъде ангажирана само с предложенията за промени в изборното законодателство.

Това съобщи пред журналисти председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов след днешното й заседание.

Предлага се комисията да бъде създадена на пропорционален принцип с участието на представители на мнозинството, на опозицията и на независимите народни представители и с председател от мнозинството.

Утре Коалиция за България ще започне консултации първо с коалиционните си партньори, а след това и с останалите парламентарни групи, каза Найденов.

По думите му създаването на такава комисия ще даде възможност за по-бързо разглеждане и предлагане в пленарната зала на промените в изборното законодателство.

Найденов обясни, че комисията по правните въпроси е изключително натоварена особено в последните работни седмици на Парламента.

По думите му вниманието на правната комисия ще бъде фокусирано върху законопроекти и промени, свързани с правосъдие и вътрешни работи, извън обичайните въпроси, които са в обхвата на дейността й.