Бъдещият премиер Бойко Борисов обяви още двама сигурни министри в новото правителство - Маргарита Попова ще застане начело на Министерството на правосъдието, а Николай Младенов - на Министерството на отбраната. Борисов каза, че пълният вариант на кабинета ще стане ясен в четвъртък.

Евродепутатът от ГЕРБ в миналия парламент Николай Младенов ще бъде министър на отбраната, каза Борисов в предаването на Дарик "Челюсти", което се излъчва и по Нова телевизия. Първоначално Младенов беше сочен и за министър на външните работи. Другият, който  засега със сигурност поема министерски пост, е прокурорът от Върховната касационна прокуратура Маргарита Попова. Тя ръководи звеното за борба с измамите с еворпейски пари и заради професионалните си качества е поканена за поста, съобщи Борисов и добави:

„Нейното звено е единственото похвалено в Брюксел, затова ще й дадем власт, за да си довърши работата по-най-добрия начин, защото да не казвам, че и колегите от ОЛАФ и всички останали имат прекрасно мнение за този човек. Не е партийна кандидатура, а е човек, сложен за министър, за да свърши работата там. Още преди седмица съм го определил".

Бъдещият премиер отново отрече твърденията на лидера на РЗС Яне Янев, че е канил негови хора за министри със СМС:

Бойко Борисов: „И започнем ли да го обясняваме това, все едно сме си пращали смс-и".

Останалите ясни министри са: на вътрешните работи - Цветан Цветанов, на образованието - Йорданка Фандъкова, на културата - Вежди Рашидов, на финансите - Симеон Дянков.

Борисов коментира темата при откриването на нова детска градина в квартал „Обеля" в София. Тя струва почти четири милиона лева и е построена за по-малко от половин година.