Страшна драма настъпи в "А" група. Лов на вещици тръгна, защото един съдия дал две дузпи за ЦСКА, а един друг - не дал на Левски. Драматизацията е тотална, нищо, че има 10 кръга преди края. Намесени са Момиров, Каубоя, Баничката, Мармалада и всички знайни и незнайни кукловоди в България. Те са заподозрени в държавна измяна. Все пак посягат на отбора на народа. Отборът, донесъл най-голяма слава на родината с редица победи в евротурнирите и незаслужени загуби от грандовете в световен мащаб БАТЕ Борисов, Жилина, Олимпия, ОФИ, Лозана и други.


Подобно положение обаче е повече от нормално. В България винаги търсим проблема у другия. Защото той ни пречи. Пък и тези от Борисовата градина вместо да се примирят с положението, мътят водата и побеждават. А тях не трябваше да ги има въобще. Като им взехме лиценза, просто бе необходимо да се скрият някъде. Но е виновен Боби Михайлов. Да ги бе пратил в трета дивизия и всичко да е спокойно. След това щяхме да пратим някой съдия на Мъри, да пързулнем онези от Варна, а Гигов сам ще се откаже. И пак ще вземем титлата служебно. Нищо, че не ни върши работа, ама пък е сладко. Както казва татко Батков, на онези титлите преди 10 ноември не им се броят. И като станем пак шампиони, ще ги изравним.


Нищо, че ако имаше истински съдия на мача във Варна, Гонзо нямаше да падне за дузпа. Защото щеше да си прави прическата на трибуните още в 30-ата минута. По кой ли правилник нямаше жълт картон за изритване на заложена топка след свирен фаул? Единствено по този от "Тодорини кукли". И след това влизане на съперник с лакът в главата. И какво стана? Нападателят, дето падна за дузпата, май е бил за червен картон. Но Ристосков го остави и така си навлече гнева на целокупния български народ.


Иначе Гонзо го знаем. Знаят го и реферите в цяла Европа, които не се свенят да му вдигат картони заради лактите. И заради това има изиграни пет мача с екипа на реномирания елитен и извънземен гранд на световния футбол "Рен". Но в България му е разрешено всичко. Ако някой се съмнява, да пита Ибрахима Гай. Но за герои трябва да се пише уважително.


Какво толкова искат тези гадни съдии от Левски? Я, да си припомнят по спешност времената, когато заради засада се отменяха автоголове. Такива трябва да са всички. А келешите, които се опитват да играят в първенството - да си знаят мястото! А то е да се построят вдясно от вечния шампион. За друго просто не стават. Защото след септември за отбора на народа ще остане отново вътрешното първенство. Което му е исторически приоритет. Завинаги!

Георги Банов, в. "24 часа"