Героги Близнашки и Пламен Ралчев са номинирани за евродепутати

Тази вечер в зала "Ботевград" местната структура на БСП проведе конференция при следния дневен ред: създаване на организация за успешно представяне на изборите през тази година; избор на кандидати за членове на Европейския парламент и избор на кандидати за народни представители. По първа точка думата бе дадена на председателя на ОбС на БСП в Ботевград д-р Веселка Златева. Накратко тя начерта основните насоки в предизбораната кампания на общинската организация на социалистическата партия. Отстояване на актуализираните политики на БСП и публичното им обсъждане и разясняване, пряк диалог с хората, разширяване кръга на потенциалните коалиционни партньори, засилване единодействието между общинските съвети на БСП в Ботевград, Правец и Етрополе са  част от насоките. “Нека направим една силна и динамична кампания със самочувствие и дух на победители. От тук до изборите трябва да срещаме десетки хора и да разговаряме с тях, да проведем дискусии, турнири и интернет кампания” – каза още в словото си д-р Златева.

След нейното изказване социалистите пристъпиха към номинации за евродепутати. С явно гласуване делегатите на конференцията издигнаха кандидатурите на Георги Близнашки и Пламен Ралчев.

За депутати в 41-то Народно събрание бяха предложени д-р Веселка Златева и адв. Христо Якимов от Ботевград, Цанко Маринов и Пламен Вачков от Правец, Здравчо Чинов и Цветанка Василева от Етрополе. Чрез таен вот делегатите на конференцията номинираха четирима от тях. Най-много гласове получи Цанко Маринов – 99, след него се подреждат д-р Веселка Златева, адв. Христо Якимов и Здравко Чинов.

Делегатите на конференцията излязоха с две предложения до Висшия партиен съвет: листата на БСП за Софийска област да води Кирил Добрев; Евгения Живкова да бъде включена в листата, като представител на гражданската квота.

На конференцията на БСП присъстваха 103-ма делегати от партийните организации в Ботевград и селата.