Днес кметът на общината проведе брифинг с местните медии. Вниманието му бе насечено към актуалната тема в момента –несъгласието на трудовчани с играждане на регионално депо в близост до землището на селото. 

“Всички граждани имат право на дебати по различни предложения на общината и общинския съвет. И аз съм длъжен да се съобразявам с тяхното мнение, да ги изслушвам. В конкретния случая обаче става въпрос за евтина пиар кампания на една партия, а не за обществена загриженост. Затова аз няма да изпълня исканията на инициативния комитет, съставен от членове на партията, която иначе дълбоко уважавам. Организирахме общественото обсъждане в Ботевград, защото тук е общинският център. Осигурих автобуси за хората от Трудовец и Скравена, за да присъстват. В залата преброих 186 човека. От тях само около десетина си тръгнаха преди дискусията. Другите останаха докрай. Чуха за какво става на въпрос. Зададоха своите въпроси и получиха отговори от еколозите, изготвили доклада по оценката за въздействие на околната среда. Държа да подчертая, че тези спецалисти не са “мои хора”, както се твърди. С тях се видях за първи път по време на обсъждането. След срещата те казаха, че не разполагат с необходимото време да участват в нови дискусии” – заяви Георги Георгиев. Той бе категоричен, че община Ботевград ще има модерно регионално депо, отговарящо на технологията, която е залегнала в комплексното разрешително.

"Поемам цялата отгворност по реализацията на проекта за съоръжението, а вече хората ще преценяват дали съм постъпил правилно" - допълни кметът.