От височината на своите 236 сантиметра китайският център Сун Минмин рядко може да види някого без да гледа надолу. Сравненията със звездата от НБА Яо Мин са неизбежни. Способен да забива почти без да напуска земята, Сун завърши най-успешния сезон в професионалната си кариера, спечелвайки Източната конференция на японската баскетболна лига с отбора на Хамамацу Финикс.

"Искам просто да продължавам да играя баскетбол, независимо дали тук в Япония или в САЩ. Надявам се да играя още поне 10 години", заяви 25-годишният гигант.

Ръстът на Сун винаги навява аналогии с центъра на Хюстън Рокетс Яо Мин, но според някои специалисти липсата на достатъчна пъргавина (не особено изненадваща за 236-те сантиметра на Минмин), ще му попречи да направи кариера в Националната Баскетболна Асоциация на САЩ и Канада. Ако все пак Сун има щастието да попадне в най-силното първенство в света, ще стане най-високият играч в историята на НБА, измествайки Мануте Бол и Георге Мурешан, и двамата високи по 231 сантиметра. Със своите 229 пък Яо Мин е най-високият все още активен баскетболист в НБА.