Премиерът Бойко Борисов трябва да намери начин да излезе от ситуацията иначе ще стане политическа криза. Това коментира лидерът на БСП Сергей Станишев след пресконференцията на президента Георги Първанов. По думите му скандалът е бил изцяло генериран от управляващите.

За пореден път Станишев коментира, че финансовият министър Симеон Дянков трябва да бъде отстранен. „В условията на криза това е недопустимо и води освен до икономическа и социална криза, които вече се случват на хората всеки ден, води и до политическа криза. Тези, които са го започнали, визирам управляващите, трябва да го прекратят и да направят крачка назад в техните действия. Мисля, че е и в техен интерес и премиера го разбира", коментира лидерът на БСП.

„Според мен в тази ситуация, и заради социалната и икономическа ситуация, не виждам как вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков може ли да остане на своя пост", обясни още той. „Топката е в полето на премиера. Той трябва да покаже, че осъзнава своята отговорност като министър-председател. Защото първото условия на всяко правителство, извън конкретната политика, е да внася спокойствие в страната", завърши Станишев.