Баскетболистът Васил Евтимов може да пропусне европейското първенство в Полша в началото на септември. Центърът, който получи право да играе за България след дълги спорове с френската федерация, е контузен и все още не може да се възстанови. Евтимов пропусна и контролата срещу сръбския Хемофарм вчера, която националите спечелиха с 89:77.


"Не знам дали ще успее да се оправи, но съм настроен песимистично. Той ни е необходим и ще ни помогне много. Дано да се възстанови", заяви треньорът на националния отбор Пини Гершон.


Иначе баскетболистите спечелиха срещу Хемофарм, като мачът можеше да приспи зрителите в зала "Универсиада". В по-голямата част от срещата двата отбора бяха напълно равностойни и само силната трета част на нашите им даде комфортна преднина от 19 т., която им осигури успеха. Лека травма в левия крак получи Калоян Иванов.


"Никога не съм доволен от играта и сега беше така. Лошите неща бяха повече от добрите. Днес от американците игра Ърл Роуланд, не знам дали утре пак няма да е той. Андре Оуенс най-вероятно няма да играе срещу Хемофарм. Близо съм до решение кой от двамата да избера за Евро 2009", допълни Гершон.


Вторият мач с Хемофарм е днес от 18 ч.