Българският национален отбор пропусна да победи Словения в днешния първи мач от приятелския турнир в словенския град Марибор. Пред близо 4000 зрители избраниците на Пини Гершон изпуснаха шанса в третата и края на решителната последна част и отстъпиха на домакините със 77-80. На полувремето след отлична стрелба българите имаха аванс от 8 точки - 48-40, въпреки че започнаха зле мача - словенците поведоха с 9-0 и 15-3, но нашите изравниха бързо с 6 последователни тройки и спечелиха първата четвъртина с 26-22.

За нашите национали не игра Тодор Стойков, който замина за Словения с простудно заболяване. Много добре игра Калоян Иванов, на когото една борба не достигна да завърши с дабъл-дабъл - той има 18 точки и 9 борби. На другия полюс бе брат му Деян, който направи доста грешки. Добре се включи и американецът Ърл Роулънд, който игра до четвъртата минута на третата част и вкара 13 точки. Сравнително успешно, но само в нападение, действаше и Стефан Георгиев, отбелязал 10 точки.

Утре от 19.00 ч. нашите национали ще играят с Гърция. За разлика от днешната среща със Словения, обаче, мачът с южните ни съседи няма да бъде излъчван по Евроспорт 2.