Вече 25 години Бойко Тодоров работи като детски учител. В момента той е музикален педагог в ЦДГ “Слънце”. Активно участва при съставяне на плана за работа на детското заведение през годината, както и в подготовката на всички празнични програми и открити уроци на отделните групи. Носител е на наградата “учител на годината” на Региналния инспекторат по образование – София област.
Бойко Тодоров е завършил института за детски учители във Враца, профил “Музика”. По това време учебното заведение осъществява прием на мъже по примера на Норвегия. След това следва “Детска педагогика” в СУ “Климент Охридски”. Той е единственият мъж в потока, но това не го притеснява да се дипломира успешно.
Кариерата му на детски учител започва от детската градина в Скравена. Едновременно той работи и като преподавател по музика в детската градина в Новачене и в Дома за деца в Гурково. След това е разпределен в детска градина “Слънце” в Ботевград.

“Обичам децата. С годините ми става още по-приятно да работя с тях. Те буквално попиват всичко, на което ги уча”, каза Бойко Тодоров пред botevgrad.com. Според него мъжете стават за детски учители, защото “респектират малчуганите”. “Единственият проблем на професията е ниското заплащане. Именно поради тази причина мъжете не желаят да стават детски учители”, смята Бойко Тодоров. Той твърди, че се справя с живота. Съпругата му е начална учителка в Литаково. Двамата издържат дъщеря си, която тази година се дипломира по специалността “германистика и романистика” в държавния университет в Бремен.