Резултатът след първото полувреме на мача в Плевен между Спартак  и Балкан домакините водят с 5 точки разлика - 47-42.

Въпреки че са без трима заболели от бронхопневмония играчи - Роб Престън, Росен Софрониев и Никола Трайков, спартаковци са играят доста по-мобилизирано от своите съперници. Те тръгнаха с 8-2 и 11-4, но в 5-та минута балканци изравниха за 13-13. Минута преди края й имаха аванс от 5 точки - 18-23, но в оставащото време допуснаха той да бъде сведен само до 1 точка - 24-25.

Втората четвъртина бе изцяло за Спартак. В 15-та минута плевенчани водеха с 35-32, а на полувремето авансът им стана 5 точки - 42-35. Причината за това е слабата игра в защита на Балкан и неудачните петима избраници на треньора Петър Клечков. Иван Лилов тръгна слабо в началото на мача и бе сменен, но до края на на втората част бе забравен на пейката. Бенчев, Бозов и Наков не можаха да се справят с гардовете на Спартак Дяковски и Острев. Отчайващи бяха действията в защита на Кирил Райков - пазеният от него човек Илия Станков вкара цели 16 точки само за първите 20 минути. За Балкан Радев има 15, а Бозов - 13 след първите две части.

Ако балканци играят и бъдат ръководени по начина, по който това стана през първото полувреме, няма да е изненада, ако загубят мача.