Баскетболният отбор на Балкан претърпя напълно заслужена загуба при днешното си гостуване на Спартак Плевен. Домакините, които бяха без трима заболели играчи - титулярното крило Роб Престън и резервите Софрониев и Трайков, изглеждаха значително по-мотивирани от своите съперници и с воля успяха да обърнат мача в своя полза в последните 70 секунди.

В герой на срещата се превърна гардът Александър Дяковски. Когато до края на мача оставаха 1 мин и 50 секунди и Балкан водеше с 5 точки разлика - 79-74, левичарят бумна две последователни тройки и Спартак поведе 80-79. До последната сирена оставаха 62 секунди. Бозов бе фаулиран и вкара и двата фаула, с което Балкан отново поведе 81-80. До края обаче отново Дяковски не можа да бъде спрян и с 3 точки от наказателната линия донесе победата за своя отбор.

След като на полувремето изоставаха с 5 точки - 47-42, балканци изиграха една добра трета четвъртина, която спечелиха с 26-17 и след края й имаха преднина от 4 точки - 68-62. Плевенчани изиграха последните 10 минути в зонова защита иизравниха 70-70 в 33-та минута. След две атаки зелените отново излязоха напред - 74-70 и след напускането на Кенърли за 5 нарушения вече се виждаха победители. Бяха забравили, обаче, че на игралното поле е Дяковски. Той не само донесе полбедата за своя тим, но стана и най-резултатен с24 точки. Илия Станков е с 2 по-малко, а Хрисимир Димитров - въпреки че бе опазен, все пак успя да направи дабъл-дабъл с 12 точки и 13 борби.

Силен мач изигра Атанас Радев, който стана топреализатор с 23 точки. В последната част обаче той видимо се измори, но не бе заменен да си почине. Йордан Бозов отбеляза 21 точки и овладя 9 борби, но сгреши цели 6 пъти, а няма и нито една асистенция. Много повече бяха очакванията и от Иван Лилов, който завърши с 11 точки. С толкова е и Кирил Райков, но играта му в защита не бе на ниво, особено през първото полувреме, когато пазеше Станков и момчето от Скравена наниза 16 точки. Любомир Лилов е с 10 точки, с два важни коша в последната четвъртина, но за съжаление и с две важни грешки в нея.

Приносът на останалите баскетболисти в зелено е твърде скромен: Миленков е с 3 точки, Бенчев е с 2, а Нанев и Маринов не се разписаха.

От показаното в този мач от играчи и треньор над Балкан съвсем реално надвисват много тъмни облаци. Не толкова от загубата, която винаги може да се случи, а от начина на игра и водене на мача срещу един полуразнебитен в тази среща отбор като Спартак.