Финалната версия на Adobe Flash Player 9 Update 3 -- или иначе известна като "Moviestar" -- излезе, добавяйки поддръжка за съдържание с висока резолюция.

Измина доста време откакто YouTube "вкараха" видеото във всеки  дом, а сега потребителите искат по-високо качество. Последните няколко години също ползотворни от гледна точка на високоскоростният интернет в дома. Всичко това означава, че изглежда логично от Adobe да разширят възможностите на Flash player-а. който стана доминиращ при доставянето на интернет видео.

Поддръжката за висока резолюция в Flash Player 9 Update 3 обаче има 1 страничен ефект - добавянето на нов видео кодек - H.264. Това е същият стандарт присъстващ при Apple-ският QuickTime, и предпочитан при encoding на Blu-ray и HD-DVD филми.  От страна на звуковите качества, Flash вече поддържа High Efficiency AAC (HE-AAC).

Най-важното нововъведение изглежда е въвеждането на хардуерно ускорение при гледане на съдържание на цял екран. Това означава по-добро качество и бързина на работа отколкото при софтуерен режим. Освен това режим цял екран вече се поддържа и на Linux платформата.

Един от първите, които ще стартират Flash видео с висока резолюция  са Hulu, създадени от NBC Universal и News Corp. Засега колекцията им е малка като включва само трейлъри и други кратки клипчета от Universal и Fox и е ограничена за гледане само от границите на Америка.