В предстоящия мач от 14-ия кръг на мъжката Национална баскетболна лига отборът на “Черноморец” излиза за втора победа над “Балкан”. “Основната задача и цел, колкото и трудно да ни, е  да спечелим и навън срещу “Балкан”. Вече веднъж го направихме у дома, не сме без шансове и сега при гостуването”, заяви старши треньорът на бургаския тим Дечо Коешинов.


В първия сблъсък между двата отбора през ноември м. г. “Черноморец” се наложи като домакин над ботевградчани със 73:70. След страхотната победа над “Рилски спортист” със 105:94 миналата седмица, сега желанието на ръководство и състезатели е отборът да направи защо не и серия от победи.  

      
Очаква се при гостуването на “Балкан” официален дебют с екипа на “Черноморец” да направи новото попълнение Христо Захариев. В близките два дни в клуба трябва да пристигне жълтата му карта от италианския “Чимберио Варезе”, чиято собственост е българският младежки национал. От ръководството се надяват документът да пристигне до петък, за да може да се осъществи навреме картотекирането на Христо Захариев в Българска федерация по баскетбол. Ако всичко това стане в срок, старши треньорът Дечо Коешинов ще може да разчита на талантливия 20- годишен гард при гостуването на “Черноморец” на “Балкан” в Ботевград.


Христо Захариев пристигна в Бургас в понеделник и вече тренира пълноценно с новите си съотборници в спортна зала “Бойчо Брънзов”.
 Двубоят в събота ще пропусне Искрен Иванов, който продължава да лекува контузия. Заради травмата 20-годишният плеймейкър пропусна домакинския мач с “Рилски спортист”. Други кадрови проблеми в отбора няма.

Групата за мача ще отпътува за Ботевград утре. Срещата от 14-ия кръг на Националната баскетболна лига ще се играе по програма на 30 януари от 18.00 часа. Три часа по-рано е мачът от дублиращата група между двата клуба. В първия мач младежите загубиха от “Балкан” със 78:80. Този двубой за бургазлии обаче е без значение, разбира се, ако няма изненади в другите срещи, тъй като кръг преди края на второто завъртане при дублиращите “Черноморец” заема четвърто място. След това предстои турнир на финалната осмица.


Според треньора Димитър Ставрев в досега изиграните мачове от редовния сезон неговите възпитаници не са разкрили напълно възможностите си. Неочаквани са били последните две загуби от “Рилски спортист” /87:92/ и “Левски” /90:70/. В първия етап от разменното гостуване бургазлии победиха двата тима съответно с 80:82 и 111:72.