Ръководството на ОУ “Н.Й.Вапцаров” е предложило всичките си дарители за миналата година за наградата “Благодеятел на годината”. Две от предложенията са получили номинации. В категория “личност” е номиниран Александър Атанасов – управител на фирма “Накмаш”, а в категория “неправителствена организация” – настоятелство “Светлина” при учебното заведение.
Наградите ще бъдат връчени на официална церемония тази вечер в зала “Роял” на хотел “Шератон”, научи наш репортер.

Кампанията “Благодеятел на годината”  бе стартирана за първи път през 2004 година като регионална инициатива на Ротари клуб „София Сердика” и консултантска къща „Стратегии”, по първоначална идея на Марина Стефанова. Днес “Благодеятел на годината” е национална кампания на Дистрикт 2482 на Rotary International с координатор Ротари клуб „София Сердика”.
Седемчленно жури на кампанията присъжда награди в следните категории: личност,  неправителствена организация, стопанска организация, читалище/ библиотека/, учебно заведение.

Целите на националната кампания са: да върне благодеятелността и добротворчеството във фокуса на общественото внимание и признание; да документира и съхрани ярките примери за добродетелността на българина; да възпитава у младото поколение чувството за благодарност към стореното добро и чрез събраните примери да го възпитава в дух на добродетел и благодеятелност.