Германският Байерн Мюнхен се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, макар че допусна поражение с 2:3 при гостуването си на Фиорентина.

На стадион "Артемио Франки" във Флоренция "виолетовите" поднесоха един перфестен мач, и имаха възможност да върнат пасива си от един гол от първия мач загубен с 1:2. В крайна сметка баварците бяха щастливи накрая, тъй като се класираха напред по правилото за повече голове на чужд терен.

Фиорентина излезе напред в резултата с гол на  Хуан Мануел Варгас в 27-ата минута, не и без помощта на стража на гостите Ханс-Йорг Бут. Вратарят на Байерн изби лошо силен удар отдалеч, а Ван Буйтен не успя да се намеси, когато Варгас засече топката в мрежата.

Малко след това един от най-дейните в състава на Байерн Ариен Робен пропусна страхотно положение, останал очи в очи с Фрей, но и вратарят се намеси по най-добрия начин. Така приключи и първото полувреме с гол аванс за домакините, а резултатът от двата мача беше 2:2.

През втората част "виолетовите" тръгнаха да търсят победата. В 54-ата минута Джилардино, който бе на ръба на засадата, пусна с пета към Стеван Йоветич и черногореца и със силен шут матира Бут. Марк Ван Бомел успя да върне Байерн в играта, изравнявайки резултата в 60-ата минута, след като Франк Рибери напредна и успоредно на гол линията центрира право в краката на холандеца.

Само четири минути по-късно Джилардино свали с глава топката в наказателното поле, а Йоветич отказа Ван Буйтен и от ъгъла на вратарското поле вкара втория си гол в мача.

И тази радост обаче не трая дълго, тъй като 60 секунди по-късно Ариен Робен вкара феноменално попадение от 30 метра, след като премина отдясно, размина няколко играчи на домакините и матира Фрей. Изстрелът му с левия крак влезе право в горния десен ъгъл на вратата на Фиорентина, и остави напълно безпомощен стража.

Фиорентина имаше достатъчно време, за да търси гол, който да класира тима на четвъртфинал, но Байерн перфектно знаеше как да свърши работата си до края. Така Байерн продължава напред в надпреварата.