Отборът на Арсенал разгроми Порто с 5:0 в осминафинален мач-реванш в Шампионската лига и с общ резултат 6:2 продължава напред в надпреварата.

Възпитаниците на френският специалист Арсен Венгер изнесоха лекция на ошашавените си гости и решиха нещата в своя полза още през първото полувреме. Андрей Аршавин, Самир Насри и Никлас Бендтнер правеха каквото си поискат с "драконите".

В този мач момчетата на Жезуалдо Перейра направиха куп грешки и това повлия на играта им, а така също и на крайния резултат. Голеадата тръгна още в десетата минута, когато комбинация между Насри и Аршавин позволи на Никлас Бендтнер да прониже мрежата на Елтон. Руският нападател остана очи в очи със стража на гостите, последва сблъсък между двамата, но кълбото попадна в Бендтнер и той се разписа.

В 25-ата минута Аршавин направи за смях трима бранители на Порто и подаде на Бендтнер поразил мрежата за втори път в този мач. В 34-ата минута Насри напредна по фланга стигна почти до аутлинията и върна топката в наказателното поле към Аршавин, който прати кълбото над вратата.

През втората част "артилеристите" продължиха да са пълновластен господар на терена и стигнаха до нови две попадения в рамките на само три минути. Първо Самир Насри надигра трима от Порто и от малък ъгъл направи резултата класически - 3:0, а Абу Диаби довърши гостите с гол в 66-ата минута за 4:0. За да бъде трагедията на гостите пълна Никлас Бендтнер оформи хеттрика си от дузпа отсъдена за нарушение срещу Диаби в 90-ата минута.

До края на срещата не паднаха нови голове и Арсенал постигна категорична победа с 5:0 пратила отбора на четвъртфиналите.