Интер се разправи много болезнено с Барселона в първия мач от 1/2-финала в Шампионската лига. "Нерадзурите" наказаха с 3:1 каталунците на стадион "Джузепе Меаца" в Милано и ще чакат реванша в Барселона със самочувствие и надежда. Португалският треньор на домакините Жозе Моуриньо изнесе истинска лекция по футбол на испанския си колега Хосеп Гуардиола и показа, че на каталунците ще им бъде доста трудно да стигнат отново до финал и да се опитат да спечелят за първи път в историята в две поредни години най-ценния трофей.

Гостите започнаха мача със самочувствие и първи стигнаха до попадение. Отбеляза го Педро още в 19-ата минута. Това раздразни напълно достатъчно домакините, които натиснаха здраво и 11 минути по-късно Снайдер изравни за 1:1. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивката след първата част. Точно 180 секунди бяха необходими на футболистите на Моуриньо, за да поведат в резултата след подновяването на играта през второто полувреме. Точен този път беше Майкон. Диего Милито пък напълно довърши гостите с попадение в 61-ата минута. Той вкара за 3:1. Голът беше зачетен от съдийската бригада, въпреки че беше отбелязан от очевидна засада. Съмненията за редовността на това попадение обаче не предизвикаха никаква реакция от страна на гостите, които приеха решението на реферите и до края на мача опитаха да отбележат поне още едно попадение, за да са по-спокойни за реванша. Това обаче не се случи и Барселона ще трябва здраво да се потруди след седмица на "Камп Ноу", ако иска да се класира за финала.

СТАТИСТИКА:

1/2-финал в Шампионската лига, първи мач

ИНТЕР - БАРСЕЛОНА 3:1 (1:1)

0:1 Педро 19
1:1 Снайдер 30
2:1 Майкон 48
3:1 Милито 61

ИНТЕР: Жулио Сезар, Майкон (73-Киву), Самуел, Лусио, Дзанети, Камбиасо, Пандев (56-Станкович), Тиаго Мота, Снайдер, Милито (75-Балотели), Ето'о
Треньор: Жозе Моуриньо

БАРСЕЛОНА: Валдес, Дани Алвеш, Пуйол, Пике, Максуел, Шави, Бускетс, Кейта, Меси, Ибрахимович (62-Абидал), Педро
Треньор: Хосеп Гуардиола

Жълти картони: Станкович, Ето'о (Интер); Алвеш, Пуйол, Пике, Бускетс, Кейта (Барселона)

Съдия: Олегариу Бенкеренса (Португалия)

Стадион: "Джузепе Меаца", Милано, Италия