Отборът на Интер спечели трофея в Шампионската лига, след като победи тима на Байерн Мюнхен с 2:0 на финала в надпреварата игран тази вечер в Мадрид.

Организаторите на финала в Шампионската лига се бяха постарали да посрещнат двата тима с много стилна церемония по откриването на стадион "Сантяго Бернабеу". Логично и двата отбора започнаха срещата много предпазливо и макар да имаше атаки и към двете врати до удар към вратите в началните минути така и не се стигаше.

Десет минути след първия съдийски сигнал на Хауърд Уеб, холандският халф на Байерн, Ариен Робен, напредна по дясното крило, преодоля Кристиан Киву и Валтер Самуел, нахлу в наказателното поле и подаде към Ивица Олич, който стреля веднага, но не успя данамери очертанията на вратата.

Седем минути по-късно Майкон си помогна с ръка при една ситуация в наказателното поле на Интер и играчите на Байерн веднага сигнализираха, но Хауърд Уеб невидя положението и остана безмълвен.

В 18-ата минута събитията вече бяха пренесени пред вратата на германците, където Уесли Снайдер стреля директно от фаул. Топката се отби в главата на Алтънтоп и Ханс Йорг Бут боксира коженотокълбо, за да предотврати опасността. В 26-ата минута Снайдер отново опита късмета си с удар от фаул от около 30 метра, но и този път Бут бе на мястото си и улови топката.

Така се стигна до 35-ата минута,когато резултатът на"Сантяго Бернабеу" бе открит и за радост на тифозите на Интер, попадението бе във вратата на Байерн Мюнхен. Уесли Снайдер асистира на Диего Милито, извеждайки го зад немската отбрана и аржентинецът не пропусна да прати топката в мрежатазад Бут за 0:1.

Отговорът на баварците дойде три минути преди края на първото полувреме, когато Ариен Робен опитада възстанови равенството с директен изстрел от пряк свободен удар от около 25 метра, но нямаше късмет и не успя да намери очертанията на вратата.

В ответната атака голмайсторът Милито даде хубав пас на асистента си, Уесли Снайдер, който стреля, но право в ръцете на стража на Байерн Мюнхен. Това бе последната възможност за промяна в резултата през първото полувреме и "нерадзурите" се оттеглиха на почивката с минимална преднина от един гол.

След подновяването на играта баварците изглеждаха решени давърнат попадението и да възстановят надеждите си краен успех в мача. Още в46-ата минута Ивица Олич подаде към Томас Мюлер в наказателното поле на Интер, който отправи изстрел към съперниковата врата, но Жулио Сезар се справи с положението.

Минута по-късно "нерадзурите" отговориха с опасен удар на Горан Пандев, след пас от голмайстора Милито, от границите на наказателното поле на Байерн, но Бут показа висока класа и успя да избие топката. В 53-ата минута Уесли Снайдер изпълни пореден пряк свободен удар на около 36 метра от голлинията на  германците, но отново нямаше късмет и прати коженото кълбо в аут.

Десет минути по-късно дойде най-опасното положение пред вратата на италианскитешампиони. Ариен Робен центрира в наказателното поле, където Томас Мюлер засече топката и от точката за изпълнение на дузпа стреля към вратата на Жулио Сезар, но се намеси Естебан Камбиасо, който изчисти топката от голлинията.

Така се стигна до 70-ата минута, когато на "Сантяго Бернабеу" най-накрая падна втори гол, който отново бе във вратата на мюнхенският гранд. Самуел Ето'о даде страхотен пас към Диего Милито, който финтира Даниел ван Буйтен, нахлу в наказателното поле и удвои преднината в полза на своя отбор - 0:2.

До края на двубоя играчите на Байерн Мюнхен наравиха всичко по силите си, за да се върнат в мача, но така и не успяха да върнат поне едното попадение. В крайна сметка Интер спечели с 2:0 и е новият носител на трофея в Шампионската лига.

45 години след като за последен път спечелиха това отличие за последен път, "нерадзурите" ликуваха отново и записаха уникален требъл, след като по-рано този месец станаха шампиони на Италия и вдигнаха Купата на страната. 

Те са едва шестият отбор в историята, който постига това, след отборите на Селтик (1967), Аякс (1972), ПСВ Айндховен (1988), Манчестър Юнайтед (1999) и Барселона (2009).

Байерн Мюнхен - Интер - 0:2
голмайстори: 0:1 Диего Милито 35, 0:2 Диего Милито 70
жълти картони: Мартин Демикелис, Марк ван Бомел (Байерн Мюнхен); Кристиян Киву (Интер)
стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
зрители: 75 954   
главен съдия: Хауърд Уеб (Англия)
   
Състави:

за Байерн Мюнхен: Ханс-Йорг Бут, Филип Лам, Даниел ван Буйтен, Мартин Демикелис, Холгер Бадщубер, Ариен Робен, Марк ван Бомел, Бащиан Швайнщайгер, Хамит Алтънтоп (63-Мирослав Клозе), Ивица Олич (74-Марио Гомес), Томас Мюлер.
   
за Интер: Жулио Сесар, Дъглас Майкон, Валтер Самуел, Лусио, Кристиян Киву (68-Деян Станкович), Хавиер Санети, Естебан Камбиасо, Уесли Снайдер, Самуел Ето'о, Диего Милито (90-Марко Матераци), Горан Пандев (79-Съли Мунтари)