Испанският Барселона спечели с минималното 1:0 полуфиналната среща-реванш в Шампионската лига срещу италианския Интер, но отпадна от борбата след общ резултат от двете срещи 2:3. Единственото попадение в срещата вкара Жерард Пике в 84-ата минута на срещата.

Срещата започна динамично като още в третата минута Педро стреля в аут. Гостите от Интер умело се защитаваха в тези начални минути на срещата.

В 25-ата минута Снайдер намери Ето`о при една от редките контраатаки към вратата на Барселона като камерунецът спечели корнер, но след изпълнението му не последва опасност пред Валдес.

В 28-ата минута Тиаго Мота получи втори жълт картон за безсмислено нарушение срещу Бускетс и остави съотборниците си с човек по-малко на терена.

До края на първата част въпреки опитите на Меси и компания да открият резултата това не стана.

През втората част головите ситуации започнаха още в 49-ата минута, когато Педро пробва рефлекса на Жулио Сезар. Пет минути по-късно Ибрахимович падна в наказателното поле на Интер след сблъсък с Лусио, но съдията Де Блекере не отсъди дузпа. Наставникът на домакините Пеп Гуардиола се опита да раздвижи играта на отбора, пускайки в игра Жефрен и Къркич на местата на Ибрахимович и Бускетс.

В следващите минути играта стана доста еднообразна с непрестанни атаки на Барселона и добра игра в защита на Интер. Гостите стигнаха до корнер в 72-ата минута и с това се изчерпаха опасностите пред вратата на Валдес. Десет минути по-късно Къркич прати топката на сантиметри от дясната греда след пас на Меси.

В 84-ата минута Барселона вкара, след като Жерар Пике се освободи от опеката на Кордоба, завъртя се и матира Сезар. Все пак топката навести за втори път мрежата на Сезар, но попадението на Къркич в добавеното време беше правилно отменено заради игра с ръка на Туре.

Така след минималното поражение момчетата на Жозе Моуриньо стигнаха финала на "Сантяго Бернабеу".