Атлетико Мадрид взе само гол преднина след 1:0 на „Висенте Калдерон” срещу Ливърпул в първи полуфинал помежду им в Лига Европа. И двата състава изпитваха трудности в завършващата фаза, но пропътувалия дълги километри от Англия до Испания тим на Ливърпул бе тотално апатичен в атака.

Диего Форлан отбеляза единственото попадение още в деветата минута, след като засече с глава центрирана отляво топка, но първият му опит бе спасен. При добавката обаче уругваецът бе точен, и така донесе крехката преднина за „дюшекчиите”.

В отсъствието на контузения Фернандо Торес, Ливърпул нямаше никакви идеи как да отбележи, и макар през второто полувреме на терена да се появи Райън Бабел, той само правеше компания на Дирк Каут, без двамата да се запишат с нещо специално в мача.

Английският отбор може да е благодарен на стража си Пепе Рейна, който го спаси от по-сериозно изоставане преди реванша. Рейна отрази блестящо положения на Шимао Саброса и Томаш Уйфалуши, и не даде възможност на домакините да материализират надмощието си. Атлетико също бе без голямата си звезда Серхио Агуеро, но неговата липса не се отрази толкова на мадридчани, колкото това на техния бивш любимец Торес на Ливърпул.

Ливърпул, както и Фулъм, пътуваха дълго и тежко по суша, за да стигнат съответно до Мадрид и Хамбург. "Червените" минаха през Франция, за да се доберат до Испания, но за тяхно щастие, на връщане ще използват самолет.

Реваншът на „Анфийлд” е на 29 април.