Носителят на Купата на УЕФА Атлетико Мадрид спечели Суперкупата на Европа след победа с 2:0 над носителя на трофея от Шампионската лига Интер Милано. И двата гола за "дюшекчиите" паднаха през втората част и бяха дело на Рейес и Агуеро.

Първата възможност за гол се откри пред играчите на Интер. Диего Милито овладя топката в наказателното поле след кратко меле, но стреля в тялото на защитник на мадридчани.

Атлетико отговори в 26-ата минута с шут на Асунсао, рикоширал в крака на Валтер Самуел.

Самият Самуел можеше да открие три минути по-късно. Защитникът се изивиси в наказателното поле след изпълнение на ъглов удар, но би с глава в аут.

Втората част започна с по-активна игра на Атлетико Мадрид.

В 58-ата минута Хосе Антонио Рейес стреля опасно от дъгата, но стражът на италианците Жулио Цезар изби в корнер.

В 62-ата минута обаче носителите на Купата на УЕФА поведоха чрез гол именно на Рейес. Нападателят на Атлетико проби сам в наказателното поле, елиминира съпротивата на Майкон и с плътен удар с левия крак прати топката в мрежата.

След гола отново Атлетико имаше по-добрите шансове. Играчите на Интер от своя страна се опитаха да се изнесат в по-предни позиции в търсене на изравнителното попадение.

Десетина минути преди края и Кун Агуеро тества рефлекса на Сезар.

В 82-ата минута всичко свърши с втория гол във вратата на Интер. Симао центрира леко от левия фланг, а Киву закъсня и не успя да покрие Серхио Агуеро. Последният с лекота вкара топката от три-четири метра и даде удобен аванс на своите.

Минута преди края на редовното време "нерадзурите" получиха право да изпълнят дузпа. Горан Пандев бе съборен в наказателното поле, а зад топката застана Диего Милито. Младият вратар на "дюшекчиите" обаче спаси удара атрактивно с една ръка.