До този момент 1002-ма читатели са участвали в допитването на  botevgrad.com “Кой проект за нова спортна зала повече Ви допада?”. От тях 76.2% са подкрепили предложението на арх. Весела Маркова. 23.8 % са гласували за проекта на фирма “Р.С.Инженеринг”.

Анкетата провокира много коментари във форума на електронното издание. Както се очакваше, читателите изразяват различни мнения за идейните предложения. Някои от тях са категорични, че проектът на арх. Весела Маркова е “по-добър като разпределение и фасади, че е функционален, добре обмислен и сградата изглежда слънчева”. Други подчертават достойнствата на конкурентното предложение, направено от архитект Хинков. Според тях неговият проект е "модерен" и е на "много високо ниво от естетическа и функционална гледна точка”.

Има и читатели, които споделят, че харесват и двата проекта. Те се надяват, че комисията от специалисти, определена от общината, ще прецени обективно кой от тях заслужва да бъде реализиран.

Припомняме, че до 20 май комисията трябва да обяви резултатите от конкурса за идеен проект за изграждане на нова спортна зала в Ботевград. Възможно е до крайното произнасяне да бъде потърсено и мнението на изтъкнати архитекти – преподаватели в престижни български университети, научи наш репортер.