Отборите на Швейцария и Хондурас не успяха да излъчат победител в срещата помежду си от група "Н" на световното първенство, завършвайки 0:0 и така и двата отбора приключиха участието си в турнира. "Кръстоносците" се нуждаеха от успех с 2 гола разлика с оглед на резултата от другия мач между Испания и Чили (2:1), за да се преборят за втората позиция в крайното класиране, докато Хондурас реално нямаше шанс да продължи напред. Въпреки усилията на швейцарците, те така и не стигнаха до победата и останаха на третото място в групата и ще трябва да се приберат в родината си. Същото  се отнася и за Хондурас, който завърши на последното място.

И двата отбора стартираха плахо срещата, но постепенно Швейцария наложи леко териториално предимство и успя да създаде наколко по-интересни положения пред вратата на Ваядарес. Първо в 11-ата минута Инлер пробва слаб удар по земя, а 6 минути по-късно Дердийок имаше страхотен шанс, но ударът му с глава не намери очертанията на вратата. На няколко пъти през първата част се стигна до разбърквания пред вратата на Хондурас, но без особен резултат. Едва в края на частта "кръстоносците" създадоха две великолепни положения. Първо в 42-ата минута Дердийок намери Нкуфо в малкото наказателно поле, но той реши да спира топката на гърди и тя му избяга. Веднага след това отново Нкуфо получи страхотно центриране, но от близо с глава не успя порази вратата.

Второто полувреме започна много по-динамично като и двата отбора поглеждаха по-често към вратите. В 53-ата минута Давид Суасо пропусна първата отлична възможност за Хондурас, след като с глава не успя да порази вратата. Швейцария пък отговори с хубав удар от фаул на Якин, спасен от вратаря. В 60-ата минута Барнета бе оставен да напредне и да стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе спасен от Ваядарес. В 70-ата минута пък при една контраатака Хондурас изпусна най-чистото си положения в мача. Алварес бе изведен сам срещу Беналио, но вратарят с виртуозен рефлекс успя да опази вратата си суха. Две минути по-късно отново Барнета опита опасен пробив, но отново не успя да прати топката във вратата.

В 80-ата минута и Лихтщайнер тества силата на своя удар, но доста неточно. В същото време Хондурас се прибра в пред своето наказателно поле и продължаваше да чака всяка възможност за бързи контраатаки и при една от тях стигнаха и до гол, който бе отменен заради спорна засада. В заключителните минути тимът пропусна още две чудесни възможности да стигне до успеха. В крайна сметка обаче срещата завърши без победител и така двата отбора приключиха участието си на Мондиала.