Литекс загуби с 1:2 от унгарския Дебрецен и отпадна  безславно от турнира Лига Европа. Това бе втора загуба за "оранжевите", които разочароваха с представянето си в Европа през този сезон.

В началото на мача "оранжевите" натиснаха и можеха да поведат. Христо Янев бе най-добрият в редиците на домакините и дирижираше играта на тима си, но на няколко пъти нямаше късмет да вкара, а Георги Миланов също не успя от добра позиция.

В началото на втората част влезлият като резерва Бенгоно получи добра топка отляво и с диагонален удар по земята матира Винициус - 0:1. Все пак Литекс не се отказа и Нифлор изравни с глава 15 минути по-късно. След гола Литекс имаше шансове да се сдобие с победа за престиж, но вместо това Цвиткович с хубав удар донесе втора победа за унгарците.

Така Дебрецен постигна 4-а победа от 4 мача срещу български тимове за една година време. Миналото лятоЛевски също сърба попарата на унгарците. Литекс пък не успя да влезе в групите на Лига Европа и почва да мисли само за родния шампионат.