Третият сезон на Еврохолд Балкаската лига - 2010/2011, започва утре - 2 октомври в град Славонски Брод, Хърватия. Съперници в мача на откриването ще бъдат местният Свйетлост Славонски брод и ОКК Белград.

Мачът ще се играе в зала Виюс -  - най-новата баскетболна зала в града.

И двата отбора са пример за това, че Еврохолд Балканската лига работи в правилна посока - развитие на млади и талантливи играчи от Балканския полуоство. Средната възраст на отбора от Славонски брод е 21.5 години, а тази на съпериците им от ОКК е малко по-висока - 22.2 години.

Друг итересен факт е, че и двата тима разчитат само на местни играчи - КК Свейтлост е съставен само от хървати, ОКК Белград също има само сърби в състава си.

Мачът е от 18.00 ч. местно време, входът е свободен. Срещата ще се излъчва пряко то местната телевизия SBTV, както и от sportmedia.tv.

Същия ден - 2 октомври, от 11 часа преди обяд в конферентната зала на хотел Савус ще се проведе първото заседание на Управителния съвет за предстоящия сезон. Спецален гост ще бъде един от най-прочутите и опитни треньори на нашето време - спортният директор на Макаби Елит Тел Авив г-н Пини Гершон.  Хотелът се намира в центъра на Славонски брод на най-хубавия площад в града, само на петдесетина метра от река Сава.