За периода ноември 2009 – 31 октомври 2010 год. са проведени 22 заседания на ОбС – 11 редовни и 11 извънредни. На заседанията са взети 348 решения, като от тях: 6 са за приемане, актуализация и контрол по изпълнение на бюджета на общината; отпускане на финансови средства – 93; придобиване, стопанисване и разпореждане с общинско имущество – 98; отчети и информация за дейността на общинските търговски дружества и предприятия – 38; приемане на информация, програми и планове – 27; промяна на регулация и благоустройство – 37; приемане на нови наредби и актуализация на приети – 7; структурни и организационни въпроси – 31; кандидатстване за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по схеми на оперативни програми – 11.
От приетите решения са оспорени и обжалвани 9 броя. От тях 8 са оспорени от областния управител, но Софийски окръжен съд е прекратил съдебното производство по тях. За 3 от решенията областният управител е отправил частна жалба до Върховен административен съд и се очаква той да се произнесе.
Едно от решенията е обжалвано от Петя Кочкова в качеството си на директор на ОУ „Н.Й.Вапцаров”. Делото по него все още не е приключило.
За отчетния период ОбС е отменил 4 и е променил 7 свои решения.