Спонсорите, предоставили над 50 000 лева на СД „Балкан” и клубовете към него, няма да плащат такси за ползване на спортните обекти и съоръжения, изградени от община Ботевград.

Общината ще отпусне до 10 000 лева за закупуване на сценични костюми и изработка на цървули за танцов състав „Луди млади” при читалище „Правда”, село Новачене.

С три месеца бе удължен срокът на договора по проект „Изграждане, реконструкция и ремонт на брегоукрепващи съоръжения на реките Рударка и Новачанка за предотвратяване на наводненията в село Новачене.

От собствени приходи на общината ще бъдат отпуснати 600 лева на Георги Миков Пеев от Ботевград. Средствата са необходими за животоподдържащо лечение на 48-годишния мъж.

За дългогодишен педагогически стаж, постижения и разработки в областта на образованието и науката и по повод 50-годишния юбилей на ПГТМ „Христо Ботев” с почетна грамота на Община Ботевград ще бъдат удостоени учителите: Величка Пацова, Мата Георгиева, Ваня Петкова, Огняна Цветкова, Симеон Цветков, Мария Каменова, Пешо Мавров и Веселин Насев.

За дългогодишна педагогическа дейност, висок професионален опит и по повод 100-години гимназиално образование в Ботевград с почетна грамота на Общината ще бъдат наградени учителите: Пешо Моновски, Павлина Филипова, Йонка Тодорова, Цеца Христова, Павлина Агова, Христо Чолаков, Веска Цветкова и Пенка Стоянова.

Цоца Петкова и Цветана Романска ще бъдат наградени посмъртно с почетен медал на Общината. Отличието се връчва за дългогодишна преподавателска дейност, висок професионализъм и активна обществена дейност на двете гимназиални учителки.