Довечера баскетболният отбор на Балкан излиза за втори успех в Балканската баскетболна лига. Той гостува на румънския Търгу Муреш в среща от четвъртия кръг на група Б.

Снощи тимът направи едночасова тренировка. Със здравословни проблеми са американецът Гонър и Митко Филипов, които имат простудни заболявания. С отбора не замина Станимир Маринов, който остана в Ботевград да лекува бронхит. На негово място бе включен Райко Дундалов.

Старши треньорът на домакините Чаба Дери сподели, че не познава отбора на Балкан. Преди няколко дни той е имал възможност да гледа 3 мача на зелените - 2 с Рилски спортист и един с Лукойл Академик. Все пак етническият Унгарец е оптимист за крайния изход на срещата в полза на неговия отбор, тъй като е домакин и ще получи огромна подкрепа от местните фенове. В състава на Търгу Муреш ще бъде и един от ключовите играчи - Александър Младенович. Сърбинът пропусна няколко срещи от шампионата на Румъния заради тежката контузия в лицето, която получи при гостуването в Кавадарци на Фени Индъстри.

Срещата е от 19:00 часа и ще бъде предавана по SportMedia.tv.

Тя ще бъде ръководена от съдийската тройка от Сърбия, която в понеделник свири мача в Самоков между Рилски Спортист и Морнар Бар.