В БК "Балкан" внимателно разгледахме анализа на последните секунди от мача в Ботевград между Балкан и Ямбол, направен от гостуващия отбор, изпратен до БФБ и разпространен в няколко спортни медии. Нашето мнение е, че от ямболския клуб имат абсолютно основание да твърдят, че отборът им е бил ощетен.

От направения анализ ясно се виждат допуснатите грешки, най-вече спрялата уредба за отчитане на 24 секунди при последната атака на Балкан. Според нас тази грешка не е само на секретарската маса. Но и на съдийската тройка, която не реагира в момента, когато 24-те секунди не започнаха да се отброяват. Защото едно от задълженията й е при започване на атака един от реферите да следи за тръгването на тази уредба. На няколко пъти в две от гостуванията на Балкан в срещи от Балканската лига реферите навреме сигнализираха при абсолютно идентична ситуация.

Що се отнася до грешката на времеизмервача, то тя не е умишлена, а техническа. След мача той каза, че на няколко пъти се опитвал да пусне в ход 24-те секунди, но не е успял. А и ние не сме клуб, който разчита на подкрепа от реферите и от секретарската маса.

Още веднъж изразяваме своето съжаление, че отборът на Ямбол бе ощетен и напълно оправдаваме претенциите на гостуващия тим. Дано в многото мачове, които предстоят в НБЛ, нито един друг отбор да не изпада в подобна ситуация.

Управителен съвет на БК Балкан