Съперникът на Балкан в група Б на Балканската лига - Морнар Бар, привлече още един млад играч в рамките на последния месец. След като подписа със словенския гард Мирза Саралия, ръководството реши да увеличи мощта на тима и под коша, вземайки младия талант Душан Перович.

Перович е роден на 16 февруари 1994 година и е висок 202 см. Преди да се присъедини към Морнар Бар, е бил част от най-силния черногорски клуб в последните години - Будучност Подгорица. В тима от адриатическия град той ще се събере с още двама национали на Черна гора при кадетите - Никола Иванович и Милия Микович.

Тази година Душан Перович участва в европейскшия шампионат за кадети - Дивизия А, който се проведе именно в град Бар.С екипа на Черна гора той игра в 8 мача, отбеляза средно 10.3 точки, има 4.3 борби и 1.0 асистенции за 25.3 минути. На това европейско младият нападател бе вторият по резултатност за тима на Черна гора след Никола Иванович.

КК Морнар Бар е следващият съперник на Балкан в Еврохолд Балканската лига. Вторият мач между двата тима в група Б ще бъде на 12 януари в Правец. Първата среща завърши с победа на черногорците 79-71.