Към обявените предварително 24 точки се наложиха някои промени: отпадна т. 7, касаеща дейността на Клуба на дейците на културата и бяха прибавени две нови точки: Ползване на средства от набирателната сметка и приемане на Правилник за устройството и дейността на Историческия музей в Етрополе.
По всички точки бяха взети и съответните решения:
• Приета беше Стратегия за развитие на социалните услуги в община Етрополе за периода от 2011 до 2015 година и годишния план за действие по изпълнение на стратегията.
• Заедно с информацията за резултатите от доклада на Сметната палата за извършения одит на финансовото състояние на общината за периода от 01.01.2007 до 30.09.2009 година бяха приети и мерките за изпълнение на направените в доклада препоръки.
• С актуализацията на Годишната програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост се дава съгласие за извършване на дарение на недвижим имот, частна общинска собственост от 446 кв.м. на Обединена Божия църква – „Дом на милост” в гр.Етрополе.
• От собствени приходи на общината се предоставят 20 000 лева за
дофинансиране дейността на НЧ „Тодор Пеев-1871” до края на бюджетната 2010 година.
• Сесията прие информацията за издаването на в-к „Етрополски преглед” и работата на местното радио и перспективите за тяхното развитие.
В тази връзка се предвижда провеждането на конкурс за издател на вестника  и откриването на интернет-страница на Местното радио.
• Приета беше и информацията за Проверка степента на изпълнение на качеството на работа на обектите по Поименния списък на Общината.
• В предоставената за разглеждане Информация за двете пречиствателни станции – за питейни води и за отпадъчни води е констатирано, че Пречиствателната станция за питейни води /ПСПВ/ „към настоящия момент не е завършена. За периода 2007 – 2010 година не са извършвани строително-монтажни работи”.
Към настоящия момент доизграждането на Пречиствателната станция за отпадъчни води /ПСОВ/ е включено в „Интегриран инвестиционен проект във водния сектор на гр.Етрополе” и се подготвя проектно предложение по отворената мярка „Подобряване и развитие на инфратруктурата за питейни и отпадъчни води в агломерации за над 10 000 лева”.
• Сесията прие представената подробна информация за състоянието на
вододайните зони в Общината заедно с набелязаните мерки за опазването им.
• Бяха прие още две информации – за Строителството на регионално депо за отпадъци и тази за Състоянието на училищната мрежа в Общината.
• В Концепцията за развитие на общинския пазар в Етрополе се предлага и Проект за неговата структура. Цялостното преустройство и ново оформяне на общинския пазар да се извърши на базата на два сектора:
- покрита пазарна площ с маси за селскостопанската продукция и промишлени стоки.
- не покрита пазарна площ за разполагане на маси, собственост на търговците за промишлени стоки.
• Тъй като към училищните сгради в Брусен, Лъга и Малки Искър има и
собственост на ОНС-Плевен, се взе решение да се отправи ново искане за отписване от капитала на „Ученически отдих и спорт” ЕАД на земята и ½ ид. част от сградите.
• В Информацията за изпълнение на решенията на Общинския съвет -
Етрополе за времето от 01.07.2009 до 30.10.2010 година са отбелязани подробно решенията и резултатите от изпълнението им – сесията прие информацията.
• На 9 граждани от Общината бяха отпуснати от бюджета на Общинската администрация помощи в различни размери според нуждите на заявителите.
• Сесията дава съгласие Община Етрополе да ползва временен безлихвен заем от набирателната сметка на общината в размер на 70 000 лева.
• Приет беше и Правилник за устройството и дейността на историческия
музей-Етрополе.
По време на сесията работата беше прекъсната, като през това време Васил Маринов от Фондация „Приятели на България” подари на съветниците по един екземпляр от най-новото издание на Библията.